Yhtiö maksaa palkkaa ilman ennakonpidätystä

Erilaiset palkanmaksuun liittyvät kysymykset.
Marella
Viestit: 93
Liittynyt: 15 Huhti 2010, 21:08

Yhtiö maksaa palkkaa ilman ennakonpidätystä

Viesti Kirjoittaja Marella » 12 Touko 2010, 00:40

Yhtiö x on maksanut palkkaa, ja asiakas yksikantaan ilmoitti, että ennakonpidätystä ja muita maksuja ei aioitakkaan maksaa.

Kenen piikkiin tämä menee, jos tulee verotarkastus?

kofa
Viestit: 71
Liittynyt: 01 Loka 2009, 19:22

Re: Yhtiö maksaa palkkaa ilman ennakonpidätystä

Viesti Kirjoittaja kofa » 12 Touko 2010, 07:32

Onko verot kuitenkin pidätetty työntekijän palkasta ja yritys ei aio tilittää niitä eteenpäin? Vai eikö niitä ole vähennetty palkastakaan?

Jos kyseessä on tuo ensimmäinen vaihtoehto, sinähän kirjaat ne velaksi ja siellä ne roikkuu niin kauan kunnes ne maksetaan. Yritys saa mukavat korot maksettavakseen, mutta sitä ei voida kirjanpitäjän ongelmaksi laittaa (verottajan taholta).
Jos jälkimmäinen vaihtoehto, suosittelisin sanomaan asiakkaalle ettet suostu tekemään laittomia kirjauksia (palkat pitäisi piilottaa kirjanpidossa johonkin, jotta kukaan ei huomaa sellaisia olevan, kun mitään maksuja ei ole maksettu), silläkin uhalla että hän lähtee ja etsii uuden kirjanpitäjän. Jos suostut piilottelemaan asiakkaasi oikkuja, pidä visusti tallessa kaikki sähköpostit asiasta, jotta voit todistaa että kirjaukset ei ole omia keksintöjäsi. En uskalla sanoa kenen piikkiin kustannukset menee, jos tuollainen joskus ilmi tulee. Pitäisi tietysti mennä sille yritykselle...

Marella
Viestit: 93
Liittynyt: 15 Huhti 2010, 21:08

Re: Yhtiö maksaa palkkaa ilman ennakonpidätystä

Viesti Kirjoittaja Marella » 13 Touko 2010, 19:39

Ei ole pidätetty mitään maksuja, jottei kukaan tunnista asiakasta, niin tiliotteella lukee esmes 'korvaus siivouksesta alv 22%' ja maksettu yksityishenkilön pankkitilille. Onneksi yritys ei kuulu alvin piiriin, yksi sotku vähemmän.

Nyt asiakas lupasi liittää tositteen kirjanpitoon 'myöhemmin' = ei koskaan. Ei ole kuulemma ehtinyt tekemään laskua.

Vastaa Viestiin