olen aloittamassa pienen yhdistyksen (jalkapallojoukkue) kirjanpitoa ja suuret kiitokset Tappio-ohjelmasta, hyvältä työkalulta vaikuttaa!!

Kirjanpidosta ja taloushallinnosta on perustiedot hanskassa, mutta kysyisin vielä kokeneempien/viisaampien mielipiteitä.
- Olisiko järkevää tehdä kirjanpito "suoraan" suoriteperusteisesti vaikka tapahtumia ei montaa tule / kk?
Tapahtumat ovat tilille tulevat jäsenmaksut, mainosyhteistyö tulot ja avustukset, menoina kenttävuokrat ja erotuomaripalkkiot, ei juuri muuta.
Olin ajatellut, että tekisin maksuperusteisesti pankin tiliotteen mukaan kerran kuussa, mutta onkohan ok, että mainosyhteistyösta tehtävät myyntilaskut kirjataan esim. exceliin myyntilaskuluetteloon ja sitten vasta kirjanpitoon, kun tulo yhteistyökumppanilta tulee?
Toiseksi haluaisin kommenttejanne siitä, jos yhdistyksen jäsenen täytyy maksaa esim. joku kenttävuokra omalta tililtään, kun yhdistyksen tilillä ei ole juuri ep:nä rahaa. Jos teen maksuperusteisesti, niin voinko kirjata kulun yhdistyksen kirjanpitoon vasta silloin, kun se maksetaan takaisin yhdistyksen jäsenen tilille. Olisiko kirjaus d - kenttävuorat, k - muut lyhytaikaiset velat, d- lyhytaikaiset velat, k - pankkitili. Vai pitäisikö tuo eka kirjaus tehdä, kun lasku maksetaan jäsenen tililtä ja toinen sitten, kun näkyy yhdistyksen tilillä takaisinmaksuna? Mutta meneekö siinä nyt sitten suoriteperusteinen ja maksuperusteinen kirjanpito sekaisin?
Kiitos jo etukäteen, jos vaan ennätätte ja viitsitte näihin kysymyksiin ottamaan kantaa!