mikä on tosite ja vientitapahtuma

Kysymykset kirjanpidon perusteisiin liittyen.
memo
Viestit: 2
Liittynyt: 19 Syys 2011, 12:37

mikä on tosite ja vientitapahtuma

Viesti Kirjoittaja memo »

1 Kun on kysymys muutamien eurojen - muutaman kymmenen euron kertamyynnistä niin riittääkö pankin tiliotteen rivi tositteeksi, vai pitääkö olla tosiaan lista kenelle on myynyt, mitä jne allekirjoituksella?

2 Voiko netimyynnit kirjata viikkotasolla - eihän kaupassakaan jokaista tikkaria kirjata erikseen? Onko tässä jokin euroraja tms. milloin myynti kirjataan kirjanpitoon omana vientinä? :?:
Toppari
Viestit: 43
Liittynyt: 27 Elo 2011, 17:13

Re: mikä on tosite ja vientitapahtuma

Viesti Kirjoittaja Toppari »

memo kirjoitti:1 Kun on kysymys muutamien eurojen - muutaman kymmenen euron kertamyynnistä niin riittääkö pankin tiliotteen rivi tositteeksi, vai pitääkö olla tosiaan lista kenelle on myynyt, mitä jne allekirjoituksella?
Ns. kevennetyt laskumerkintävaatimukset ovat voimassa jos laskun loppusumma on enintään 250 €. Jonkinlainen myyntikuitti tulee toki laittaa kirjanpitoon, eli pelkkä tiliote ei riitä.
memo kirjoitti: 2 Voiko netimyynnit kirjata viikkotasolla - eihän kaupassakaan jokaista tikkaria kirjata erikseen? Onko tässä jokin euroraja tms. milloin myynti kirjataan kirjanpitoon omana vientinä? :?:
Mitään varsinaista eurorajaa ei ole vientien suhteen ja moni niputtaa esim kuukausitasolla tositteita yhteen. Voisit esimeriksi tehdä näistä pienistä myynneistä kuukausittain yhteenveto-tositteen, jossa kirjaat ne kerralla kirjanpitoon. Käteismyynnit pitäisi kuitenkin kirjata päivätasolla ainakin jotenkin ylös (kassakone huolehtii tästä yleensä).
Vastaa Viestiin