Android Market

Tietoa kaupankäynnistä EU:n ulkopuolella
roj
Viestit: 1
Liittynyt: 24 Loka 2010, 16:26

Android Market

Viesti Kirjoittaja roj » 24 Loka 2010, 16:54

Minulla on nyt ollut pari kuukautta yritys pystyssä, mutta en ole vielä mitään liiketoimintaa harjoittanut. Nyt olisi kuitenkin tarkoituksena alkaa myymään sovelluksia Googlen Android Marketissa, ja minua alkoi mietityttämään esimerkiksi ALV-ilmoituksen täyttö tässä tapauksessa. Kyseessähän on App Storen kaltainen palvelu, josta onkin täällä jo puhuttu.

Olen ALV-velvollinen, ja Googlen mukaan on yrittäjän (= minun) oma velvollisuus hoitaa mahdolliset myyntiverot omassa kotimaassaan. Maksut tapahtuvat Googlen Checkout- palvelun kautta, jossa voi ilmeisesti asettaa tietyn veroprosentin, kun ostaja on EU:n sisällä. Jos ostaja on siis vaikka Yhdysvalloista, hinnassa ei ole 23% veroa, mutta jos taas ostaja on Euroopan Unionin sisältä, veroprosentti lisätään hintaan. Tältä osin asia kai on selvä.

Oletetaan vaikka että myyn sovellusta hintaan 0.99 €. Jos se ostetaan EU:n sisältä, hintahan tulee olemaan noin 1.22 €. Miten tämä sitten sovelletaan ALV-ilmoituksessa? "Palveluiden myynti muihin EU-maihin"? Entä pitääkö näitä alvittomia tapahtumia ilmoittaa ollenkaan?

Kirjanpidonkin osalta minulla on asiat hieman epäselviä - olen tässä mennessä kirjannut pankin palvelumaksut ja domain-oston Viestintävirastolta jGnash- nimiseen ohjelmaan, mutta olen miettinyt että pitäisikö tässä kuitenkin varmuuden vuoksi vaihtaa johonkin kotimaiseen Tappioon tai samankaltaiseen ohjelmaan. Mukana tulevat monimutkaiset tilikartat vain pelottavat hieman: minkälaista "karttaa" minun kannattaisi käyttää, kun tilitapahtumissa tuskin tapahtuu muuta kuin maksuja Checkoutista ja jotain palvelinlaskuja ulkomailta? Tällä hetkellä ei kyllä ainakaan ole varaa alkaa käyttämään ulkopuolista tilitoimistoa, kun yritystoiminta on hyvin sivutoimista ja pientä.

Andy
Viestit: 1555
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Android Market

Viesti Kirjoittaja Andy » 12 Marras 2010, 16:24

Hei!

Sähköisten palveluiden myynnissä on olennaista verotuksen kannalta se, myydäänkö tuote kokonaan online-myyntinä, eli tuote on alusta loppuun digitaalinen, vai toimiiko internet ainoastaan esim postitse toimitettavan fyysisen tuotteen kauppapaikkana.

Android ohjelmien myynti on selkeästi sähköistä immateriaalipalvelun myyntiä.

Immateriaalipalvelun myynti yksityisille ei-verovelvollisille henkilöille muihin EU-maihin on verollista kuten sanoit.

Myynti EU:n ulkopuolelle on sen sijaan on verotonta. (AVL 68)

Täältä löytyy lisää tietoja sähköiseen palvelukaupppaan liittyvistä erityispiirteistä:

http://www.vero.fi/?article=2368&domain ... nguage=FIN

Ellis79
Viestit: 58
Liittynyt: 23 Huhti 2011, 23:42

Re: Android Market

Viesti Kirjoittaja Ellis79 » 12 Syys 2011, 23:12

^tuo linkki ei ole enää voimassa, mutta täällä käsitellään KV-kauppaa ja ALV:tä: http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_ver ... lis(11977)

Selventävät lisätiedot ja esimerkit ei kyllä olisi pahitteeksi.

Vastaa Viestiin