Nova-Ohjelmisto ja päivitykset

Yleinen keskustelu kirjanpito-ohjelmista
Markku
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Syys 2010, 10:19

Nova-Ohjelmisto ja päivitykset

Viesti Kirjoittaja Markku »

Onko kellään muulla samanlaisia kokemuksia Visman Nova-ohjelman päivyksistä.
Vuoden vaihteessa (2010) tullut päivitys oli aiheutti runsaasti toiminnallisia virheitä ohjelmaan ja kevään mittaan julkaistut päivitykset korjasivat jonkin virheen - mutta tilalle tulikin kaksi-kolme uutta ja ehkä pahempaa virhettä.
Alv-laskelmat -> TYVI-ilmoitukset ovat olleet suorastaan surullisen sekavia ja aivan päin honkkelia (mm. EU-kirjaukset) koko vuoden.
Kesä-heinäkuun vaihteessa tullut verokantapäivitys sisälsi virheitä kirjanpitoon ja niitä piti tarkkailla koko ajan käytön aikana että ne eivät luiskahda asiakkaalle saakka.
Sen jälkeen tulleet korjauspäitykset ja poisvedetyt päivitykset (6.9-8.9) ja poisvedettyjen päivitysten korjauspäivitysten korjausten korjauspäivitykset ovat aiheuttaneet sen että nyt meillä on tilanne lähes paniikkinen kirjanpidon kanssa.
Pää- sekä päiväkirjat, alv-laskelmat ja -ilmoitukset, Tase- ja tuloslaskelmat ovat ovat sekaisin ja niihin ei voi luottaa.
Asiakkaille ei voi lähettää mitään tulosteita kun ei tiedä onko ne oikein tai niistä näkee että ne on pielessä ( pääkirjan saldo heittää ja sen saldolla ei ole mitään tekemistä päiväkirjan saldon kanssa).
Vismalta on vain ilmoitettu "tutkimme virhettä ja palaamme asiaan".
Tilanne on harmittava sillä olen ollut pitkäaikainen Novan käyttäjä.
Nyt ei oikein muu auta kuin nostaa käpälät pystyyn ja pyytää uutta ohjelmistotoimittajaa käymään kylässä tilauskirjan kanssa.
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Nova-Ohjelmisto ja päivitykset

Viesti Kirjoittaja Andy »

Hei!

Itselläni ei ole valitettavasti kokemusta kyseisestä ohjelmasta, mutta voin vain kuvitella miten ikävän tilanteen moinen voi töissä aiheuttaa.

Pistää miettimään, eikö ohjelmia testata enää kunnolla ennenkuin ne julkaistaan. Asiakkaat saavat toimia sitten ikäänkuin beta-testaajina. Kirjanpito-ohjelmat eivät myöskään ole mitään maailman monimutkaisimpia koodiltaan, mutta silti ne maksavat suuria summia. Luulisi että silloin saisi edes toimivan paketin. Kirjanpidossa saa olla tarkkana muutenkin, kyllä sentään ohjelmistoihin pitäisi pystyä luottamaan.

Onneksi on internet ja nämä foorumit, joiden kautta tieto huonosta palvelusta leviää nykypäivänä varsin nopeasti.
Marella
Viestit: 93
Liittynyt: 15 Huhti 2010, 21:08

Re: Nova-Ohjelmisto ja päivitykset

Viesti Kirjoittaja Marella »

Kaameeta :shock:

Itse vaatisin tuossa tilanteessa ainakin ylläpitomaksun hyvitystä.

Itse käytän Hansaa ja senkin kanssa pitää olla varpaillaan kun tulee muutoksia. Listat sentään on pitäneet paikkansa keskenään, kunhan määrittelyt ovat kunnossa.

Tänään tein tilinpäätöstä ja siirsin tuloslaskelman voiton taseeseen - yllätysyllätys taseeseen jäi 25 euroa eroa. Löytyihän se sieltä kun kokemuksesta jo tiedän mistä hakea - tuloslaskelman määrittelyistä puuttui lahjoitustili joka on ALKUPERÄISESSÄ TILIKARTASSA ei siis itse perustamani tili.
Waverunner
Viestit: 57
Liittynyt: 04 Loka 2010, 12:33

Re: Nova-Ohjelmisto ja päivitykset

Viesti Kirjoittaja Waverunner »

Markku kirjoitti:Onko kellään muulla samanlaisia kokemuksia Visman Nova-ohjelman päivyksistä.
Vuoden vaihteessa (2010) tullut päivitys oli aiheutti runsaasti toiminnallisia virheitä ohjelmaan ja kevään mittaan julkaistut päivitykset korjasivat jonkin virheen - mutta tilalle tulikin kaksi-kolme uutta ja ehkä pahempaa virhettä.
Alv-laskelmat -> TYVI-ilmoitukset ovat olleet suorastaan surullisen sekavia ja aivan päin honkkelia (mm. EU-kirjaukset) koko vuoden.
Enpa voisi olla enempaa samaa mielta. Vikat viisi vuotta toimin SAP ymparistossa ja nyt kun palasin Nova tuoteperheen pariin niin kylla meinaa itku tulla. Viimeisimman paivityksen jalkeen kaikki kusi TAAS pahasti. Esim. aivan jokapaivaista on se, etta kun ostoreskontrasta tuodaan tiedot kirjanpitoon niin ihme on jos taseen debet ja kredit sen jalkeen tasmaa. Sitten ei auta kuin esim. etsia etta milta tililta puuttuisi kustannuspaikka silla tallainen sen voi aiheuttaa. Reskontrasta kun ajaa tarkistusajon ennen siirtoa ja siella kaikki ok mutta siirron jalkeen tosite ei mene tasan. Olen siirtanyt erottavan saldon alv tilin korjaukseksi ja verotarkastuksen yhteydessa tama lasku lahtee Vismaan. Uskomatonta pelleilya noiden paivitysten kanssa ja tuntuu, ettei siella ole mitaan testausta ennen paivityksen jakamista asiakkaille eteenpain.

Jokusen kerran olen sinne helpdeskiin soitellut ja siella on kylla mukavaa ystavallista ihmista auttamassa ja painimassa naiden ongelmien kanssa. Se on vaan surullista etta ne ihmiset puhelimen toisessa paassa asiakkaan kanssa rajapinnassa saavat kaiken paskan niskaan vaikka siella tuotekehityksessa on pakko olla useampikin urpo, silla muuten ei ole mitenkaan mahdollista, etta kaytannossa jokainen paivitys menee pain persetta... Yksi ominaisuus kun tosiaan korjataan niin tilalle voi tulla kolme nelja samanlaista...

Voi jumalauta Visma, heratys!!!!

Waverunner
Vastaa Viestiin