Ikuinen menojäännöspoisto

Keskustelua pitkäikäisestä kalustosta ja poistoista
timothyausten
Viestit: 5
Liittynyt: 07 Helmi 2022, 18:04

Ikuinen menojäännöspoisto

Viesti Kirjoittaja timothyausten »

Poistetaanko kalustoa ikuisesti? Saa vähentää verotuksessa vain 25% menojäännöksestä, vaikka on tehty poistoa tietyllä kalustolla jo monta vuotta, ja täällä vuodella kaluston tasapoistot olisi suurempi kuin sen menojäännöspoistot. EVL-poistot tehdään kunnes joudutaan pyörittää menojäännöksen viimeisen pennin nollaksi. Saako ennen sitä poistaa kaluston pois kokonaan?
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Ikuinen menojäännöspoisto

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Tosiaan ennen 1.1.2021 voimaan tullutta elinkeinoverolain muutosta, menojäännöspoisto oli periaatteessa ikuinen, koska aina vähennetään vain 1/4-osa jäljellä olevasta arvosta. Tilanne on kuitenkin tänä päivänä eri, 2021 alusta voimaan tulleen elinkeinoverolain muutoksen myötä EVL 3 luku 3 § mukaisesti "Enintään 1 200 euron suuruinen menojäännös saadaan poistaa kerralla."

Toki arvon on saanut nolliin lisäpoistolla aiemminkin, mikäli on EVL 32 §:n mukaisesti osoittanut, että omaisuuden käypä arvo on ollut pienempi kuin kirjanpidollinen menojäännös. Tämä lisäpoiston tekeminen on ollut vapaaehtoista, paitsi niissä tilanteissa, jossa mitään omaisuutta ei enää ole olemassa, josta menojäännös koostuu.
Vastaa Viestiin