Liikevaihto marginaaliverotus

Apua veroilmoituksen täyttämiseen.
hjao
Viestit: 1
Liittynyt: 21 Maalis 2021, 18:11

Liikevaihto marginaaliverotus

Viesti Kirjoittaja hjao »

Pahoittelut ehkä tyhmästä kysymyksestä. Ensimmäinen vuosi takana yhdellä yrityksellä takana, missä vain marginaaliverotuksen alaista tuloa. Veroilmoitukseen liikevaihto. Myynti miinus alv. Vai?

Kysyin asiaa vero.fi chatissa, yhdeltä kirjanpitäjältä sekä vero.fi puhelinpalvelusta. Kaikilta erilainen vastaus. Pelkkä myynti. Myynti miinus alv. Jne.

Mites on?
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Liikevaihto marginaaliverotus

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Arvonlisävero (myös marginaaliveromenettelyä käytettäessä) on läpimenoerä, jota ei lueta liikevaihtoon. Liikevaihto lasketaan siis vähentämällä myyntihinnoista näistä myynneistä suoritetun arvonlisäveron määrä.

Kirjanpitolaki 4 luku 1 § "Liikevaihtoon luetaan tuotteiden ja palveluiden myynnistä saadut tuotot, joista on vähennetty myönnetyt alennukset, sekä arvonlisävero ja muut välittömästi myynnin määrään perustuvat verot."

Aika erikoista jos tähän kysymykseen on annettu erilaisia vastauksia, koska kyse on kuitenkin niin perusasioista, että tästä ei oikein voi syntyä mitään tulkintaa tai erilaisia näkemyksiä. Verottajan asiakaspalvelusta toki saa nykyisin mitä moninaisimpia vastauksia, kun ovat enemmän panostaneet palkittuun somepreesenssiin substanssiosaamisen sijaan.
Vastaa Viestiin