Vastatili

Apua kirjanpidon korjauksiin, oikaisuihin ja erilaisiin ongelmatilanteisiin
bookkeeper
Viestit: 30
Liittynyt: 29 Syys 2018, 09:37

Vastatili

Viesti Kirjoittaja bookkeeper »

Edelliseltä tilikaudelta tuotu siirtovelka (tulovero), joka merkitty Tilittimeen alkusaldoksi. Summa ei tullutkaan maksettavaksi, joten kirjataan tuo alkusaldo pois eli 2968 Tuloverot (siirtovelat) debet-puolelle, mutta mikä tulisi kyseeseen vastatiliksi credit puolelle?
Graf af Kexholm
Viestit: 130
Liittynyt: 03 Elo 2019, 22:21
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Vastatili

Viesti Kirjoittaja Graf af Kexholm »

Kun korjaat ikään kuin viime tilikauden tapahtumaa, tee korjaus tilille "Edellisten tilikausien voitto(tappio)". Tästä maininta tilinpäätöksen liitetietoihin. Koska kyseessä on vieläpä vero, tästä ei aiheudu veroseuraamuksia.
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Vastatili

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Olennaisuuden periaatetta (KPL 3:2 §) noudattaen vähäinen virhe voidaan korjata myös tuloslaskelman kautta, eli mikäli kyse ei ole olennaisesta erästä, vastatilinä voidaan käyttää tuloslaskelmalla kredit-puolella esim "muiden kausien verot" -tiliä.
bookkeeper
Viestit: 30
Liittynyt: 29 Syys 2018, 09:37

Re: Vastatili

Viesti Kirjoittaja bookkeeper »

Kiitos näistä! Todellakin, summa on pieni ja mietin samaa mitä myokomia laitoit, että vähäiset määrät saisi pyörittää tuloslaskelman kautta. Tilittimessä ei yllättäen löytynyt ko. tiliä, mutta luomalla 9961 Muiden kausien verot, näyttäisi tuloslaskelma toimivan aivan oikein.
Vastaa Viestiin