Tulorekisteri ja omavero, täsmääkö

Apua kirjanpidon korjauksiin, oikaisuihin ja erilaisiin ongelmatilanteisiin
KMP
Viestit: 2
Liittynyt: 16 Heinä 2018, 11:22

Tulorekisteri ja omavero, täsmääkö

Viesti Kirjoittaja KMP »

Täsmääkö tulorekisteri-ilmoitukset kirjanpidossa palkkakirjanpitoon? Omaverossa ennakonpidätys ja sotu eroavat siitä mitä palkanlaskennassa on laskettu. Kirjanpidossahan nämä eivät sitten täsmää :twisted: . Palkkanlaskenta on meillä erikseen, ja pyörittävät vaan päätään ja syyttävät ohjelmaa sekä että sama ongelma on kaikilla muillakin.
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Tulorekisteri ja omavero, täsmääkö

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Jos Tulorekisteriin ilmoitetut tiedot eivät vastaa todellisuutta tulee tiedot korjata. Toki tietojen virheellisyys voi johtua myös Tulorekisterin päässä olleista virheistä, mutta tämä on sinänsä epäolennaista. Olennaista on, että palkanlaskenta, kirjanpito, tulorekisteri ja verottaja kaikki omaavat samat tiedot palkoista ja niiden pidätyksisä.

Tulorekisterihän on kaiken kaikkiaan ollut ihan täydellinen fiasko, joka on lisännyt palkanlaskennan ilmoitusten määrää räjähdysmäisesti ja työn määrä palkanlaskijoilla on ollut ja tulee olemaan todella valtava, kun Tulorekisterin ongelmia pitää ratkoa. Tämä on kuitenkin jokaisen palkanlaskijan ja -maksajan rooli tässä maassa: viranomaiset keksivät kaikenlaista kivaa ja työnantaja maksaa.

Nythän esim eläke- ja etuustietojen Tulorekisteriin ilmoittamisen käyttöönottoa lykätään vuodella, koska järjestelmä ei toimi. Eli siis eläkevakuuttajat ja kela yms, joilla on käytännössä pohjattomat resurssit eivät kykene ilmoittamaan Tulorekisteriin tietoja, vaikka mikroyritysten on täytynyt jo tämän vuoden alusta siihen kyetä. Hieman takaperoista jos minulta kysytään.
tyu
Viestit: 6
Liittynyt: 10 Loka 2019, 08:56

Re: Tulorekisteri ja omavero, täsmääkö

Viesti Kirjoittaja tyu »

Mitenkäs pian tulorekisterin korjauksista tulee päätökset verottajalta? OmaVerossa näkyy jo korjatut tiedot uudesta ilmoituksesta, mutta ei mitään merkintää, että asiaa oltaisiin käsittelemässä uudestaan ja että aiemmasta tulisi palautuksia.
Vastaa Viestiin