Alkusladojen kirjaus kesken tilikauden

Käytännön toimenpiteet kahdenkertaisen kirjanpidon aloittamiseen liittyen.
Valkeala
Viestit: 1
Liittynyt: 26 Elo 2019, 16:32

Alkusladojen kirjaus kesken tilikauden

Viesti Kirjoittaja Valkeala »

Hei,

aloitin Meritaktivilla kirjanpidon kesken tilikautta. Aloitussaldoissa minulle on tullut vaikeuksia.

Ohjeessa: "Päättyneen tilikauden voittoa ei syötetä alkusaldoihin vaan ohjelma laskee sen automaattisesti". Tämä ei aukea minulle, missä kohtaa sen tulisi laskea tuo automatic.
Toisessa vanhemmassa ohjeessa on: "Edellisen vuoden (tilikauden, josta laaditaan tilinpäätös) voitto syötetään jonkin tulotilin kreditpuolelle tai tappio jonkin menotilin debetpuolelle. Tilikauden tulostilille et voi tehdä kirjauksia. Ohjelma kirjaa tulon tai menon automaattisesti tilikauden tulostilille.".

Eli nyt en tiedä, miten kirjaan taseesta edellisen tilikauden tuloksen tai taseen edellisen kuukauden tuloksen.

Myös tuloslaskelman lukujen syöttämisessä on ongelmia, mihin tulos ennen tilinpäätösiirtoja tulisi laittaa ja kirjataanko aiempien tilikausien verot ja tilikauden voitto/tappio?
sskky.fi/tiedot/6070
Viestit: 65
Liittynyt: 08 Touko 2019, 22:08
Viesti:

Re: Alkusladojen kirjaus kesken tilikauden

Viesti Kirjoittaja sskky.fi/tiedot/6070 »

Tähän kysymykseesi vastaaminen edellyttää tuon käyttämäsi ohjelmiston osaamista. Itse en ole käyttänyt tätä ohjelmaa, mutta yleisellä tasolla:

- Oletetaan, että tilikausi on kalenterivuosi ja sinulla on sekä 31.12.2018 että 30.6.2019 tilanteista tuloslaskelma, tase, pää- ja päiväkirja.
- Oletetaan, ettäa arvonlisäveroa ei tarvitse näissä tapahtumissa huomioida.
- Tarvitset tasekirjaa varten todennäköisesti vertailutiedot, tästä syystä tallenna myös 2017 tilanne.
- Ota tuloslaskelma 31.12.2018 ja syötä vertailutietoja varten pääotsikkotasolla tulotilien ja kulutilien loppusaldot ohjelmaan 31.12.2018 päivämäärälle.
- Ota tase 31.12.2018 ja syötä vertailutietoja varten pääotsikkotasolla kaikkien taseen tilien loppusaldot ohjelmaan 31.12.2018 päivämäärälle. Älä kuitenkaan tallenna tilikauden tuloksen tietoa, koska se tulee nyt automaattisesti noista edellisen kohdan tuloslaskelman tiedoista.
- Voit tehdä em. 2018 tietojen syötöt yhdelle ja samalle tositteelle, jolloin varmistuu, että alkusaldot menevät tasan.
- Tee ohjelmassa tilinpäätös ja vertaa, että saat ohjelmaan samanlaisen tuloslaskelman ja taseen, kuin sinulla oli valmiina edelliseltä kirjanpitäjältä toimitettuna.
- Ota tuloslaskelma 30.6.2019 ja tase 30.6.2019 ja syötä tilinumerotasolla kaikkien tilien loppusaldot ohjelmaan 30.6.2019 päivämäärälle. Älä kuitenkaan tallenna tilikauden tuloksen saldoa, koska se tulee automaattisesti näistä tuloslaskelman tilien saldoista. Tee tämä kirjaus yhdelle ja samalle tositteelle, jotta varmistuu, että viennit menevät tasan.
- Tulosta ohjelmasta tuloslaskelma ja tase ja vertaa, onko se sama kuin sinulla oli valmiina edelliseltä kirjanpitäjältä toimitettuna. Onhan nyt myös edellisen tilikauden tulos oikeassa paikassa?
Vastaa Viestiin