Kaluston ja koneiden osto edelliseltä

Arvonlisäverojen hoitamiseen liittyvät kysymykset.
Oskari
Viestit: 1
Liittynyt: 26 Touko 2019, 22:12

Kaluston ja koneiden osto edelliseltä

Viesti Kirjoittaja Oskari »

Olen vuokraamassa ravintolatilaa. Entinen yrittäjä paikassa myy minulle vanhan kaluston ja koneet muutamalla kymppitonnilla. Hän ei tee konkurssia, vaan lopettaa toiminnan.

Olemme sopineet hinnan, mutta alv:stä ei ollut mitään puhetta. Nyt tietysti toivon että ostamani kamat olisivat vähennyskelpoisia, jolloin tietysti kokonaishinta pienenisi 24%.

Onko siis tuo myynti alvillista ja tietysti se pitää näkyä laskussa/sopimuksessa.

Toinen kysymys on että miten tuo kalusto kannattaa kirjata kirjanpitoon. Osa siitä on selkeästi semmoista joka pitää uusia kolmessa vuodessa, osa "ikuista" josta voisi tehdä vuosipoistot.
4040
Viestit: 143
Liittynyt: 06 Tammi 2018, 12:17

Re: Kaluston ja koneiden osto edelliseltä

Viesti Kirjoittaja 4040 »

Kokonaishinta sisältää arvonlisäveron, koska kalusto on ollut arvonlisäverovähennykseen oikeuttavassa käytössä.
sskky.fi/tiedot/6070
Viestit: 65
Liittynyt: 08 Touko 2019, 22:08
Viesti:

Re: Kaluston ja koneiden osto edelliseltä

Viesti Kirjoittaja sskky.fi/tiedot/6070 »

Jos entinen yrittäjä on arvonlisäverollinen silloin, kun hän myy vanhan liiketoimintansa, voi omaisuuden luovutus olla arvonlisäverollista (sinä saat vähentää alvin ja myyjä maksaa alvin) tai arvonlisäverotonta, jos luovutus tehdään AVL 19a §:n perusteella (sinä et saa vähentää alvia, eikä myyjä maksa alvia).

Kahden elinkeinonharjoittajan välillä on mahdollista puhua alvittomista hinnoista, jolloin sovittuun kauppahintaan lisätään mahdolline alvi päälle. Elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välillä sen sijaan on aina puhuttava alvillisista hinnoista.
Vastaa Viestiin