Laivamatka tarvikkeiden hakemista varten ja alv

Toiminimen kirjanpitoon ja verotukseen liittyvät keskustelut
jannepo
Viestit: 90
Liittynyt: 12 Kesä 2015, 18:54

Laivamatka tarvikkeiden hakemista varten ja alv

Viesti Kirjoittaja jannepo »

Hei,

Saako toiminimellä vähentää laivamatkan arvonlisäveron, jos matka on tehty tarvikkeiden hakemista varten Virosta ja muutenkin matka on yritystoimintaan liittyvä eli vieraillaan ja hankitaan tarvikkeita ulkomailta?
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Laivamatka tarvikkeiden hakemista varten ja alv

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Elinkeinotoimintaan liittyvien kulujen arvonlisävero on lähtökohtaisesi vähennyskelpoinen arvonlisäverolain 10:102 §:n perusteella "Verovelvollinen saa vähentää verollista liiketoimintaa varten: 1) toiselta verovelvolliselta ostamastaan tavarasta tai palvelusta suoritettavan veron
--"

Laivamatkoihin ei tämän osalta ole tehty mitään poikkeussäännöstä. Kuitenkin kysymyksenasettelu antaa ymmärtää, että kyse ei välttämättä ole vain elinkeinotoiminnasta, koska "vieraillaan ja hankitaan". Jos käydään siis ulkomailla "vierailemassa" ja tuodaan mukana kuulakärkikynä yrityksen toimistolle, olisin taipuvainen tulkitsemaan matkan yksityiskuluksi. Tulkintaan toki vaikuttaa ollaanko reissussa yksin ja käydäänkö vain ostamassa tarvikkeita ja välittömästi takaisin, vai puuhataanko välillä muutakin.
Vastaa Viestiin