Yhdistyksen poisto

Keskustelua pitkäikäisestä kalustosta ja poistoista
mervij
Viestit: 1
Liittynyt: 03 Helmi 2018, 20:21

Yhdistyksen poisto

Viesti Kirjoittaja mervij »

Hei,

Tälläinen tilanne mietinnässä... Yhdistyksen taseessa menoeriä, joista ei ole tarvinnut tehdä poistosuunnitelmaa (ennen 2016)ja uusia eriä joista poistosuunnitelma täytyy tehdä. Voiko näitä laittaa saman tilin taakse ja yhdistää poistoihin, kuitenkin niin, että poisto jää alle 25% ja sumupoistojen summa sisältyy tähän? Ja voiko näitä vanhan lain aikaisia poistoja poistaa "miten haluaa"(alle 25%)?
AndersNord
Viestit: 43
Liittynyt: 27 Tammi 2018, 13:28

Re: Yhdistyksen poisto

Viesti Kirjoittaja AndersNord »

Ei näitä varmaan mikään kiellä yhdistämästä, mutta tällöin seuranta tulee mielestäni kuitenkin järjestää niin, että ennen 2016 ja sen jälkeen hankittujen hyödykkeiden menojäännökset ovat edelleen selvitettävissä. Näin ainakin silloin, jos ennen 2016 hankituista hyödykkeistä ei tehdä poistoja eli eri aikoina hankittujen hyödykeryhmien poistosuunnitelmat eroavat toisistaan.

Itse tekisin niin, että yhdistäisin ennen 2016 hankitut laitteet omille kalusto yms. -tileilleen ja vuoden 2016 jälkeen hankitut vastaavasti omille kalusto yms. -tileilleen. Tällöin kuluvaa omaisuutta sisältävien tilien sisällöllinen johdonmukaisuus säilyy ja menojäännökset ovat selvitettävissä suoraan kirjanpidosta.

Kirjanpitolain muuttamisesta annetun lain siirtymäsäännöksen mukaan yhdistys saa poistaa ennen tämän lain voimaantuloa hankkimansa pysyviin vastaaviin kuuluvan hyödykkeen ja muun mainitussa momentissa tarkoitetun erän hankintamenon ilman ennalta laadittua suunnitelmaa eli kyllä - näitä saa edelleen poistaa "miten haluaa" :)
Vastaa Viestiin