Kellään kokemusta W-8BEN lomakkeen täytöstä

Tietoa kaupankäynnistä EU:n ulkopuolella
Mehukatti
Viestit: 10
Liittynyt: 19 Loka 2010, 21:22

Kellään kokemusta W-8BEN lomakkeen täytöstä

Viesti Kirjoittaja Mehukatti »

Näyttää siltä että tienasin vähän rahaa yhdysvalloista verkon kautta. Ongelmana on että maksaja haluaa saada minulta W-8BEN lomakkeen eli "Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner
for United States Tax Withholding". Lomakkeen täyttöohjeissa kerrotaan käsittäkseni mm. että jos kotimaallani (Suomi) ei ole tax treaty -sopimusta Yhdysvaltojen kanssa, niin joudun maksamaan 30 pinnaa tuloista veroina jenkkilään. Osaako kukaan sanoa onko meillä joku tällainen verosopimus olemassa USA:n kanssa?
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Kellään kokemusta W-8BEN lomakkeen täytöstä

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Tälläinen verosopimus ainakin löytyy: http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sops ... 19910002_2
pukkijasu
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Syys 2016, 16:33

Re: Kellään kokemusta W-8BEN lomakkeen täytöstä

Viesti Kirjoittaja pukkijasu »

Itsekkin tulin tänne samasta aiheesta etsimään vastausta. Yritykseni pitäisi laskuttaa kuvauskeikasta yhdysvaltalaista firmaa, mutta w-8ben formia kyselevät. Osaako kukaan sanoa, onko tämä tarpeellinen vai voiko vaan laskuttaa?
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Kellään kokemusta W-8BEN lomakkeen täytöstä

Viesti Kirjoittaja myokymia »

pukkijasu kirjoitti:Itsekkin tulin tänne samasta aiheesta etsimään vastausta. Yritykseni pitäisi laskuttaa kuvauskeikasta yhdysvaltalaista firmaa, mutta w-8ben formia kyselevät. Osaako kukaan sanoa, onko tämä tarpeellinen vai voiko vaan laskuttaa?
Itse kysymykseen en osaa vastata, mutta pohditaan niin ettei mihinkään lopputulokseen päästä :wink: . Ensinnäkin lomake W-8BEN on yksityishenkilöille ja yritysten tulee käyttää lomaketta W-8BEN-E.

Tuon yrityksille tarkoitetun lomakkeen ohjeissa mainitaan täyttämisvelvollisuudesta: "You must give Form W-8BEN-E to the withholding agent or payer if you are a foreign entity receiving a withholdable payment from a withholding agent, receiving a payment subject to chapter 3 withholding, or if you are such an entity maintaining an account with an FFI requesting this form."

Avainkohtina yllä mainitussa lienee "receiving a withholdable payment" ja "receiving a payment subject to chapter 3 withholding". Pitäisi siis selvittää, onko yhtiösi saama tulo ennakonpidätyksen (onko oikea termi?) tai kappaleen 3 alaista tuloa Yhdysvalloissa. Ilmeisesti kyse ei ole ainakaan tuon chapter 3 alaisesta tulosta, koska "Amounts subject to withholding under chapter 3. Generally, an amount subject to chapter 3 withholding is an amount from sources within the United States that is fixed or determinable annual or periodical (FDAP) income. FDAP income is all income included in gross income, including interest (as well as OID), dividends, rents, royalties, and compensation."

Jos miettii siitä näkökulmasta miten tuo kuvio menisi toisin päin. https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_ve ... aiselle_yr

"Suomalainen työn teettäjä on velvollinen perimään lähdeveron ulkomaiselle yritykselle maksamastaan työkorvauksesta, kun työ on tehty Suomessa.
Työn teettäjän ei tarvitse periä maksamastaan työkorvauksesta lähdeveroa, jos
a) ulkomainen yritys kuuluu suomalaiseen ennakkoperintärekisteriin tai
b) ulkomainen yritys esittää työn teettäjälle lähdeverokortin, jolla perittävän veron määrä on 0 %."


Tästä näkökulmasta on siis ihan loogista, että ulkomainen yritys joko pidättää oman maansa lähdeveroon verrattavan veron tai suorituksen saajan pitää toimittaa jonkin sortin vakuutus, ettei veroa tarvitse ottaa.

Yrityksellä tämä ei välttämättä ole kovin iso ongelma, koska jos maksajalle ei anna lomaketta, he pidättävät 30% lähdeveroa/ennakonpidätystä (mikä lie tässä yhteydessä oikea termi), mutta yritys voi verotuksessaan vaatia kahdenkertaisen verotuksen poistamista (verohallinnon lomake 70), joka ei ilmeisesti ole yksityishenkilölle mahdollista.
pukkijasu
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Syys 2016, 16:33

Re: Kellään kokemusta W-8BEN lomakkeen täytöstä

Viesti Kirjoittaja pukkijasu »

Sain verottajalta todistuksen, että yritys sijaitsee Suomessa ja valtioiden välillä on verosopimus. Toivotaan, että jenkki on vastaanottavalla tuulella.
TuomoHolpela
Viestit: 1
Liittynyt: 20 Marras 2016, 15:02

Re: Kellään kokemusta W-8BEN lomakkeen täytöstä

Viesti Kirjoittaja TuomoHolpela »

Hei Pukkijasu, mites kävi ton todistuksen kanssa.

Itellä olisi aika sama tilanne edessä, ja mietin just että käykö tollanen todistus vai pitääkö alkaa kunnolla täytellä jotakin Benejä.
Vastaa Viestiin