Laitteiden myynti omalle osakeyhtiölle

Apua yritysten perustamista suunnitteleville.
mm mynttinen
Viestit: 2
Liittynyt: 16 Marras 2012, 23:30

Laitteiden myynti omalle osakeyhtiölle

Viesti Kirjoittaja mm mynttinen »

Olen perustamassa osakeyhtiötä ja edessä on ATK-laitteiden hankinta. Voinko ostaa laitteet omalla nimellä osamaksulla ja myydä ne yritykselleni täydestä hinnasta perustamisen jälkeen? Tällöin voin maksaa kerralla luoton pois? Hankinnassa läppäri ja tablet, verollinen yhteishinta n.2500eur. Uusi yritys ei ilmeisesti saa perustamishetkellä luottoa tällaisiin?
Voin myös ostaa laitteet itselleni, mutta en halua sijoittaa tuota summaa yhtiööni, vaan saada rahat omalle tilille nopeasti ilman veroseurauksia. Rahoittaja ei anna nostaa varoja omasta vapaasta pääomasta ennen yhtiölainan maksamista(uusi Oy:ni ostaa samalla toisen yhtiön).
Miten asia hoituisi järkevästi? Konsultti vastasi aiemmin erittäin ympäripyöreästi ja myyntimiehen järki ei riitä tällaiseen.

-Myyntimies Mynttinen-
Oikum
Viestit: 10
Liittynyt: 16 Marras 2011, 16:41

Re: Laitteiden myynti omalle osakeyhtiölle

Viesti Kirjoittaja Oikum »

Selvennätkö vähän. Jos kerran yhtiölläsi on varaa ostaa ne sinulta täydestä hinnasta, niin miksi sitten edes ostat ne ensin itse? Miksi et osta niitä suoraan firman rahoilla kun olet sen perustanut? Protestoiko rahoittaja jotenkin firman työkalujen ostoa? Ja miten tämä sitten sallisi niiden ostamisen sinulta?

Sinänsä OY ja omistaja voivat toki käydä kauppaa keskenään. Mutta verottaja on kovin tarkka juuri näissä tapauksissa siitä, ettei vain synny peiteltyä osingonjakoa, eli että Oy ei maksa ylihintaa. Jos olet omistanut laitteet jo pitemmän aikaa ennen luovuttamista yhtiölle, niin tässä tulee potentiaalinen riskikohta verotarkastukseen.
Lakiasiaintoimisto Oikum Oy
www.oikum.fi
Vastaa Viestiin