Palkanmaksu ulkomaille

Tietoa kaupankäynnistä EU:n ulkopuolella
KahviMies
Viestit: 28
Liittynyt: 21 Helmi 2009, 19:12

Palkanmaksu ulkomaille

Viesti Kirjoittaja KahviMies »

Tämä lienee vaikea kysymys enkä oleta nopeaa vastausta, mutta koska aiheesta olisi hyvä saada nettiin tietoa niin kirjoitan kysymyksenä sen tänne. Ehkä saan itsekin tästä lisää tietoa myöhemmin jolloin voin täydentää tätä ketjua.

Joka tapauksessa näinä globalisaation synkkinä aikoina olen itsekin aikomuksissani palkata työvoimaa Etelä-Amerikan suunnalta. Tarkoitus on ottaa muutama henkilö työskentelemään tietokoneprojektin parissa ja koska projekti on suunnattu Brasilian markkinoille, niin haluaisin käyttää paikallista työvoimaa osana projektia.

Kuinkahan monimutkaista mahtaa olla palkanmaksu ulkomaalaiselle, joka myös asuu ulkomailla. Toimitaanko siinä enemmän Suomen viranomaisten kanssa vai kyseisen kohdemaan viranomaisten kanssa?
Moderator
Site Admin
Viestit: 358
Liittynyt: 29 Huhti 2008, 22:29

Re: Palkanmaksu ulkomaille

Viesti Kirjoittaja Moderator »

Tämän verran sanotaan verottajan sivuilla:
Ulkomailla työskentelevät ulkomaalaiset

Jos pysyvästi ulkomailla asuva ulkomaan kansalainen työskentelee ulkomailla, hänen saamaansa palkkaa tai työkorvausta ei yleensä voida verottaa Suomessa, ellei työtä tehdä suomalaisessa vesi- tai ilma-aluksessa. Jotta veron voi jättää perimättä, tulonsaajalta tarvitaan vuosi-ilmoitusta varten mm. tieto tämän osoitteesta asuinvaltiossa, syntymäajasta ja ulkomaisesta verotunnisteesta. Vaikka suoritusta ei verotettaisikaan Suomessa, mm. suomalainen kuljetusliike, lentoyhtiö tai varustamo voi olla velvollinen maksamaan Suomeen työnantajan sosiaaliturvamaksun ja perimään palkasta vakuutetun sairausvakuutusmaksun.

Jos ulkomaalainen työskentelee ulkomailla muutoin kuin Suomesta lähetettynä työntekijänä, hän ei ole Suomessa vakuutettu. Hänelle maksetusta palkasta ei peritä vakuutetun sairausvakuutusmaksua Suomeen eikä makseta työnantajan sosiaaliturvamaksua.

Jos ulkomailla työskentelevä on pysyvästi ulkomailla asuva Suomen kansalainen, verokohtelun selvittämiseksi on haettava lähdeverokortti suomalaisesta verotoimistosta.
Vastaa Viestiin