Pankkikortti ostoksen kirjaus

Käytännön toimenpiteet kahdenkertaisen kirjanpidon aloittamiseen liittyen.
tuula
Viestit: 1
Liittynyt: 06 Syys 2011, 07:36

Pankkikortti ostoksen kirjaus

Viesti Kirjoittaja tuula » 24 Loka 2011, 08:12

Myymälästä myyty tuote käteisellä jonka asiakas maksaa luottokortilla, myyntitapahtuma siis elokuussa, mutta suoritus ostoksesta tulee pankkiin vasta syyskuun puolella.Miten oikeaoppisesti kirjaan sen ?Miten kirjaus elokuulle ja syyskuulle?
Tyhmä pää kun ei nyt ymmärrä.

Andy
Viestit: 1555
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Pankkikortti ostoksen kirjaus

Viesti Kirjoittaja Andy » 25 Loka 2011, 18:36

Hei!

Kyseessähän on lyhytaikaisten saamisten alle kuuluva myyntisaaminen. Moni käyttää luottokorttimaksuille omaa "luottokorttisaamiset" -nimistä tiliä.

Kirjaukset menevät siis niin että elokuussa kirjataan myynteihin (per Luottokorttisaamiset an Myynnit +mahdolliset alv kirjaukset) ja syyskuulla rahan saapuessa tilille kirjataan per Pankkitili an Luottokorttisaamiset.

Manse
Viestit: 2
Liittynyt: 10 Heinä 2012, 14:35

Re: Pankkikortti ostoksen kirjaus

Viesti Kirjoittaja Manse » 11 Heinä 2012, 18:22

Hei!

Entäpä jos tekeekin kirjanpidon yhdenkertaisena maksuperusteisesti? Kirjataanko silloin tulo vasta syyskuulle? Käytössä oleva myyntilaskutusohjelma merkitsee luottokunnan kautta viiveellä tulevat korttimaksut "käteismaksuiksi" ja ne näkyvät elokuun maksuperusteisessa raportissa, vaikka pankkitilillä rahat ovat vasta syyskuun puolella. Onko väliä jos kirjaa ne raportin mukaan elokuulle, vaikka pankkitilille rahat tulevat vasta syyskuussa?

Joplaya
Viestit: 1
Liittynyt: 19 Helmi 2014, 12:19

Re: Pankkikortti ostoksen kirjaus

Viesti Kirjoittaja Joplaya » 19 Helmi 2014, 12:26

Nostaisin kysymystä, sillä minulla on sama ongelma.

Olen juuri ottanut käyttöön iZettlen, tehtyäni tätä ennen pelkästään käteis- ja laskutuskauppaa.

Nyt mietin, miten kirjaan yhdenkertaiseen kirjanpitooni nuo korttimaksut, kun kassaohjelmani luokittelee korttimaksun käteismaksuksi ja ynnää summan käteiskassaraporttiin erittelemättä.

Melkein tekee mieli olla kuitenkaan ottamatta korttimaksuja vastaan, kun siitä aiheutuu näin kovasti ylimääräistä vaivaa...

Vastaa Viestiin