Edellisen tilikauden virheen korjaaminen

Kaikki tuloslaskelmaan ja taseeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset.
Uma
Viestit: 1
Liittynyt: 03 Helmi 2011, 14:00

Edellisen tilikauden virheen korjaaminen

Viesti Kirjoittaja Uma »

Kuluvalla tilikaudella on kulu, joka kuuluu edelliselle tilikaudelle. KILAn ohjeen mukaan korjaus tehdään omaa pääomaa veloittaen (edellisten kausien voitto/tappio -tili). Miten alv:n osuus kulusta kirjataan? Eli korjataanko voitto/tappio -tiliä alvillisella vai alvittomalla summalla?
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Edellisen tilikauden virheen korjaaminen

Viesti Kirjoittaja Andy »

Aika vaikean kysymyksen pistit, lueskelin erilaisia kirjoja ja ohjeita melko nipun, mutta suoraan juuri tähän kysymykseen ei otettu kantaa oikein missään! :)

Jos edellinen tilikausi olisi päättynyt äsken ja siitä olisi vielä viimeinen valvontailmoitus antamatta, niin asian voisi korjata siellä. Jos näin ei ole, niin verotoimiston kanta oli että hankinnan vähentämättä jäänyt arvonlisävero voitaisiin kirjata kuluvalle tilikaudelle. Tällöin alvin osuus voitaisiin siis kirjata normaaliin tapaa hankintojen alv-saamisiin. Verottajaahan se ei haittaa, sillä se koituu asiakkaan vahingoksi. Jos tilanne on toisin päin eli kirjaamatta on jäänyt myyntilasku ja myynnin vero, niin ainakin jos kyseessä on merkittävä erä, siitä tehtäisiin uusi valvontailmoitus tälle päättyneelle tilikaudelle, jossa vero ilmoitettaisiin. Tähän pitäisi sitten laskeskella viivästyskorkoa päälle.

Huom täyttä varmuutta minulla ei tästä asiasta ole, eikä ollut veroneuvojallakaan, joten jos saat itse asiaan ratkaisun muualta niin kuulisin mielelläni!
Vastaa Viestiin