Virhe tilinpäätöksessä

Kaikki tuloslaskelmaan ja taseeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset.
liekki
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Joulu 2010, 21:13

Virhe tilinpäätöksessä

Viesti Kirjoittaja liekki »

Huomasin yritykseni kirjanpidossa, jota siis ulkopuolinen vielä hoitaa, virheen viimeisessä tilinpäätöksessä. Mietin vain, minkälaisia vaikutuksia ko. virheellä voi olla. Kokeneemmat, auttakaa :)

Oma pääoma melko rutkasti miinuksella, koska n. 10 000 euron kirjaus oli tehty velkoihin. Tämä summa ei siis koskaan ole ollut velkaa, vaan olisi aina kuulunut omaan pääomaan/yksityissijoituksiin (?). Pitääkö/voiko tilinpäätöstä jotenkin oikaista? Vaikuttaako tuo jotenkin henkilökohtaisiin veroihin?
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Virhe tilinpäätöksessä

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Onko mikä yritysmuoto kyseessä? Ja toki voi selittää tilanteen kattavammin, niin voi olla helpompi vastata, kun ei niin yksiselitteisestä tilanteesta ole kyse.

Mutta ihan yleisellä tasolla puhuttaessa edellisiin tilikausiin kohdistuvat virheet korjataan omaa pääomaa oikaisemalla, eli käytännössä oikaistaan edellisten tilikausien voitto/tappio tiliä. Tämä oikaisu tehdään tilinpäätöksessä myös vertailuvuoden taseeseen.

Mielestäni terkeätä on kattavat maininnat tilinpäätöksen liitetietoihin tästä korjauksesta ja miten (jos mitenkään) ovat vaikuttaneet tulokseen yms.
Vastaa Viestiin