Ennakkoverojen maksu

Kaikki tuloslaskelmaan ja taseeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset.
RK62
Viestit: 65
Liittynyt: 03 Helmi 2010, 13:46

Ennakkoverojen maksu

Viesti Kirjoittaja RK62 »

Aloitin yritykseni varsinaisen liiketoiminnan tänä vuonna (2010). Nyt vuoden lopussa pystyn arvioimaan tilikauden tuloksen ja tuloverojen määrän jo hyvin tarkasti. Kysymykseni on, miten tuloverojen maksu tapahtuu. En ole missään vaiheessa saanut mitään ennakkoverolippuja tms. Maksanko aikanaan veroilmoituksen yhteydessä vaan koko tuloveron köntässä vai pitäisikö jo aiemmin tehdä jotain ilmoituksia?
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Ennakkoverojen maksu

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Ilmeisesti perustamisilmoituksella tilikauden tulokseksi on arvioitu 0 €, jos verottaja ei ole lähettänyt ennakkoverolappuja. Verot voi maksaa ennakon täydennysmaksuina, ohjeet ja lomakkeet verottajan sivuilla. Huom, osakeyhtiöille ja yksityishenkilöille omat lomakkeet. http://www.vero.fi/?article=&path=5,298 ... ennysmaksu

Toinen vaihtoehto on odottaa, että verottaja lähettää jäännösverojen maksut joskus ensi vuoden loppupuolella, mutta tällöin joutuu maksamaan jäännösverolle korkoa.

Jos tilikautta olisi enemmän jäljellä, verottajalta voisi hakea ennakoiden muutosta, jonka perusteella he laittaisivat ennakkoveromaksut, mutta nyt taitaa olla turha, koska näiden hakemusten käsittelyaika on kuukauden verran.
Sälli
Viestit: 20
Liittynyt: 30 Elo 2010, 12:43

Re: Ennakkoverojen maksu

Viesti Kirjoittaja Sälli »

myokymia kirjoitti:oinen vaihtoehto on odottaa, että verottaja lähettää jäännösverojen maksut joskus ensi vuoden loppupuolella, mutta tällöin joutuu maksamaan jäännösverolle korkoa.
Itsekin alkuperäisen kysyjän kanssa samassa tilanteessa. Oliko jäännösveron koron perinnässä joku alaraja, mitä pienemmän summan kanssa olisi siis sama maksaako ennakkoon vai vasta jäännösverona? Itselläni ekan tilikauden tulos on vain n. tonnin pintaan.

Tämä menee hiukan asian vierestä, mutta kysytään nyt samalla ymmällään olevan ummikon hölmö kysymys: Entä kun toiminimen tulosta verotetaan kuten palkkatyötä (tai siis verotetaan könttää palkkatulot+toiminen tulos), niin mistä tilinpäätöstä tehdessä tarkan veroprosentin, kun henkilöverotus valmistuu vasta myöhemmin? Vai arvioidaanko se väin siten kuin pystytään (eli käytännössä yleensä varmaan varsin tarkasti)?
myokymia
Viestit: 782
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Ennakkoverojen maksu

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Verottajan sivulta: "Jäännösveron korko on 0,5 %, kun jäännösveron määrä on korkeintaan 10 000 euroa. -- Lasketusta jäännösveron koron määrästä vähennetään 20 euroa. Tästä johtuen verovuoden 2010 jäännösverolle peritään korkoa vain, jos jäännösveron määrä on suurempi kuin n. 4 780 euroa."

Ihan promillentarkkaa veroprosenttia ei välttämättä tiedäkkään, ellei tiedä kaikkia tulonhankkimisvähennyksiä yms. joita ansiotuloista tehdään. Mutta kyllä aika lähelle pääsee kun laskee kaikki tulot yhteen ja niistä sitten valtion progressiiviset verot, kunnallisverot, kirkollisverot. Tarpeeksi tarkan arvion saa kyllä verottajan veroprosenttilaskurilla.

Verottaja laskee sitten tarkan, kun saa sekä henkilökohtaisen, että yrityksen veroilmoitukset ja määrää verot niiden yhteenlasketun tulon perusteella.
Vastaa Viestiin