Verosaamisten korjaaminen

Apua kirjanpidon korjauksiin, oikaisuihin ja erilaisiin ongelmatilanteisiin
japs
Viestit: 7
Liittynyt: 09 Tammi 2021, 21:56

Verosaamisten korjaaminen

Viesti Kirjoittaja japs »

1) Maksettiin vuoden 2022 vuoden aikana ennakkoveroa vuodelle 2023. Näköjään se kuitenkin on jotenkin tullut kirjanpito-ohjelmassa siten, että on vähennetty vuoden 2022 tuloverosta. Miten tämä kuuluisi oikeaoppisesti korjata?

2) Toinen epäselkeys on, että olemme saaneet ALV-alaraja hyvityksiä. Tilinpäätöksessä on myös tullut jotain vientejä ja lopputuloksena 1671 Verosaamiset tilin saldo on 1288,08 e. Oma verosta taas jos katsoo, niin.. no en tiedä, mitä tuolta pitäisi löytää, mutta ALV:t on maksettu sen mukaan kuin on tehty ilmoitus ja yhteisövero on maksettu, joka perustui edellisen vuoden tilinpäätökseeen. Tuota nyt vain voi millään saada täsmäämään, koska nuo alarajahuojennukset ja jotkut muut aikaisemmalta vuodelta on vain joka kerta kasvattaneet tuota 1761 verosaamisten saldoa, enkä oikein ymmärrä, että miten se vain kasvaa ja kasvaa.

3) Siis kaikki verot on varmana maksettu ja ajallaan. Se ei ole ongelma. Miten tällaista pitäisi korjata, että nuo ihmeelliset veroviennit saisi nollaan ja täsmäämään?

4) Lisäksi nyt Odoossa tili 1765 ALV-saamiset näyttää melkoista saldoa. Johtunee siitä, että on tehty paljon ostoja käänteisellä verovelvollisuudella. Vaikka sinne on valittu EU S %24 palveluille, niin jostain syystää näyttää, kuin tälle taas vastatili puuttuisi. Nämä kaikki vain kertyvät aina samalle tille, muttei tulee vastaavaa vähennystä toiselta kirjanpidon tililtä niin kuin kitsaassa tuli. Mitenhän tuo pitää korjata?

5) Jotta tämän kaiken nyt saisi korjattua: MITKÄ ovat ne viennyt, jotka pitää tehdä tilinpäätöksessä? Ongelmahan tässä on, että aikaisempi kirjanpito-ohjelma teki näitä ihmeellisiä vientejä vain sinne ja tänne, minkä vuoksi nyt ei ole selkeyttä siitä, mitä on viety minnekin.


Olisikohan tähän mahdollista löytää edullisesti kirjanpitäjää, joka osaisi auttaa selvittämään tämän? Kaikista on kuitit tallella ja merkinnät kirjanpidossa. Nyt tämä kirjanpito-ohjelman vaihto aiheuttaa ongelmia.