Taloyhtiön asiat sekaisin

Apua kirjanpidon korjauksiin, oikaisuihin ja erilaisiin ongelmatilanteisiin
kinnis
Viestit: 1
Liittynyt: 06 Helmi 2024, 22:28

Taloyhtiön asiat sekaisin

Viesti Kirjoittaja kinnis »

En oikein tiedä mistä kysellä apua, ollaan ilmeisesti kustu oikein huolella asiat taloyhtiön kanssa. Kyseessä siis kahden oasunnon taloyhtiöstä ja aikoinaan kun tähän vähäh päälle kymmenen vuotta sitten muutettiin niin pidettiin naapurin kanssa vuosittaiset kokoukset yms ja hän hoiti kirjanpitoa.

Muutti sitten jokusen vuoden jälkeen veks ja homma siirtyi meille eikä nyt kauheasti tutustuttu sit aiempaan kirjanpitoon ja pyöritettiin hommaa perusrutiinilla jonkun hetken kunnes alkoi jäämään yhtiökokoukset ja sen semmoiset kun meitä tosiaan on vain kaksi perhettä tässä. Laskut maksettiin toki jne ja viestiteltiin jos taloyhtiölle tartteis jotain tyyliin ruohonleikkuria tms. Korona-aika etenkin pahensi hommaa vielä ja voineen sanoa että meidän perheessä on mielenterveysongelmien jne takia ehkä ollut vaikeaa hoitaa asioita kunnolla. Naapurissa asuu vanhahko mies vaimoineen.

Mutta siitä päästään tähän päivään. Ollaan käyty läpi menneiden vuosien lippulappusia ja pistetty kansioon ja täytetty ekseliä yms mitä olisi pitänyt tehdä aikoja sitten jo mutta nyt vaimo, joka jotenkin hallitsee edes tätä numeroiden pyörittelyä romahti täysin koska taloyhtiön asioita on hoidettu päin persettä jo ennen meitäkin. Toimintakertomuksia puuttuu jne paljon. En itse tiedä edes miten auttaa koska tuo numeromaailma on itselle niin vierasta. En ole ikinä nähnyt vaimoa noin ahdistuneena (pelkää vankilaan joutumista jne) ja alkaa olemaan toivoton olo. Kehen tässä voisi ottaa yhteyttä avun saamisen toivossa?
KahviMies
Viestit: 28
Liittynyt: 21 Helmi 2009, 19:12

Re: Taloyhtiön asiat sekaisin

Viesti Kirjoittaja KahviMies »

Ensin liika huoli pois: kyse on vain kirjanpidosta ja asiat kyllä järjestyvät. Ei verottaja teitä vankilaan laita, jos huono tuuri käy niin joku sakko voi tulla maksettavaksi.

Muistakaa, että virheitä tapahtuu ja niiden korjaaminen on tärkeintä. Ei ole syytä pelätä äärimmäisiä seurauksia, kuten vankilatuomioita, kun pyrkii aktiivisesti korjaamaan tilannetta ja toimimaan avoimesti ja lainmukaisesti.

Helpoiten asiat selviävät kun otatte isännöitsijätoimistoon tai taloyhtiöiden asioita tuntevaan tilitoimistoon yhteyttä. Niitä puuttuvia toimintakertomuksiakaan ei loputtoman pitkältä kysellä, taisi olla kuusi vuotta se aika johon voidaan tarkastus ulottaa, jos en väärin muista.
Vastaa Viestiin