Veronpalautus ed. tilikaudelta

Kaikki tuloslaskelmaan ja taseeseen liittyvät keskustelut ja kysymykset.
ripa
Viestit: 15
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 16:42

Veronpalautus ed. tilikaudelta

Viesti Kirjoittaja ripa »

Miten kirjataan veronpalautus ed. tk:lta kun sitä ei ole laitettu siirtosaamisiin ?
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Veronpalautus ed. tilikaudelta

Viesti Kirjoittaja Andy »

ripa kirjoitti:Miten kirjataan veronpalautus ed. tk:lta kun sitä ei ole laitettu siirtosaamisiin ?
Ihan ensimmäisenä kyselisin yritysmuotoasi, sillä esimerkiksi toiminimessä, kommandiittiyhtiössä tai avoimessa yhtiössä veroja ei välttämättä kirjata yrityksen kirjanpitoon (ovat ikään kuin henkilökohtaisia). Jos kyseessä sen sijaan on osuuskunta tai osakeyhtiö, niin silloin verot kyllä tulee kirjata ja jaksottaa kirjanpidossa. EDIT: Kila suosittelee verojen kirjaamista myös toiminimien kohdalla nykyään.

Miten aiemmat verot on kirjattu tilikauden aikana kirjanpitoosi? Ilmeisesti olet kirjannut vain ennakkoverot laskematta lopullisia veroja lainkaan?

Yksi ratkaisutapa olisi uuden tilin luominen tätä asiaa varten (esim Veronpalautukset edelliseltä vuodelta) joka toimisi ikäänkuin veroja korjaavana tilinä (ei verotettavana tulotilinä) jonka avulla kirjaisit nämä palautukset sitten verotilille plusmerkkisenä. Joka tapauksessahan tämä vääristää sekä edellisen että uuden tilikauden veroja, mutta näin se olisi silti luultavasti järkevintä tehdä.
ripa
Viestit: 15
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 16:42

Viesti Kirjoittaja ripa »

On Oy. Ennakkoverot kirjattu laskematta lopullista veroa. Joskus aikaisemmalla tk:lla laskettu lopullinen vero. Laskelmat eivät osuneet aivan täysin verottajan kanssa. Tästä taas seurannut hyvin pieni summa palautusta tai lisäveroa. Miten nämä kirjataan?
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Viesti Kirjoittaja Andy »

ripa kirjoitti:On Oy. Ennakkoverot kirjattu laskematta lopullista veroa. Joskus aikaisemmalla tk:lla laskettu lopullinen vero. Laskelmat eivät osuneet aivan täysin verottajan kanssa. Tästä taas seurannut hyvin pieni summa palautusta tai lisäveroa. Miten nämä kirjataan?
Löytyykö tilikartastasi tiliä veronpalautuksille? Jos ei löydy, niin voit perustaa kredit-saldoisen tilin esimerkiksi nimellä Veronpalautukset Edelliseltä Tilikaudelta jonka avulla oikaiset tämän uuden tilikauden veroja palautuksen verran pienemmiksi.
Vastaa Viestiin