Tilikartta toiminimelle

Käytännön toimenpiteet kahdenkertaisen kirjanpidon aloittamiseen liittyen.
villenipi
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Maalis 2013, 20:07

Tilikartta toiminimelle

Viesti Kirjoittaja villenipi »

Olen aloittamassa puolisoni toiminimen kahdenkertaista kirjanpitoa ja en ole aivan varma tilikartasta. Yritin luoda tilikartan niin että tilinpäätös olisi mahdollisimman helppo tehdä. Käytän ilmaista Tappio ohjelmaa josta en ilmeisesti saa tilinpäätöstä suoraan?. Otin kirjanpito laista lyhennetyn taseen vaatimukset ja loin niistä pääryhmät ja tarkoitus olisi lisäillä tilejä sitä mukaan kun tarvista ilmenee. Varasin jokaiselle alaryhmälle tietyt numerot, jotta numerointi pysyy järjestyksessä ja ne on helppo ilmoittaa tilin päätöksessä. Olenko ihan hakoteillä tällä tyylillä? Voinko myös tilikauden lopulla poistaa alaryhmät joille ei ole tilijä tarvinnut luoda vai jätänkö ne tilinpäätökseen ? Kiitos jo etukäteen
Liitteet
tilikausi.zip
Tappio ohjelman tlk tiedosto
(833 Tavua) Tiedosto ladattu 881 kertaa
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Tilikartta toiminimelle

Viesti Kirjoittaja Andy »

Testasin tilikarttaa pikaisesti muutamalla peruskirjauksella ja ihan hyvin tuo näytti toimivan.

Tyhjien rivien/kohtien suhteen todettakoon että kirjanpitoasetus (KPA 1:11.3 §) määrää taseen tyhjistä nollariveistä näin:
Erien uudelleennimeäminen ja poisjättäminen

Jos yksittäisen nimikkeen kohdalle ei tule lukua tilikaudelta ja edeltävältä tilikaudelta, se on jätettävä pois tuloslaskelmasta tai taseesta. Lisäksi kirjanpitovelvollinen saa poiketa 1–6 §:n kaavoissa käytettyjen nimikkeiden numero- ja kirjaintunnisteista tai esittää nimikkeet ilman näitä tunnisteita.
Eli toisin sanoen jos tasekaavan tai tuloslaskelmakaavan johonkin kohtaan ei tule lukemaa (nolla-arvo) niin se jätetään esitämättä.
Outsider
Viestit: 15
Liittynyt: 27 Huhti 2014, 15:37

Re: Tilikartta toiminimelle

Viesti Kirjoittaja Outsider »

Mites nämä taseen ja tuloslaskelman nollarivit saa Tappiota käytettäessä poistettua? Ohjelma ei niitä tulostettaessa poista. Tulostusta ei saa myöskään talletettua tiedostoon missään sellaisessa muodossa, jossa sitä voisi muokata. Tilikartan muokkauskin Tappiolla on hyvin hankalaa, jos sitä kautta yrittäisi saada nollarivejä poistettua. Tai itse asiassa tilin poistaminen on helppoa, mutta lisääminen tiettyyn väliin vaikeaa.
Vastaa Viestiin