Yritystili sekä toiminnan laittaminen tauolle

Kaikki mikä liittyy yrittäjänä toimimiseen yritysmuodon valinnasta eläkeasioihin.
RR20
Viestit: 1
Liittynyt: 05 Loka 2021, 09:41

Yritystili sekä toiminnan laittaminen tauolle

Viesti Kirjoittaja RR20 »

Hei! Itselläni on osakeyhtiö, jossa ei ole paljoa varoja pankkitilillä. Olen tällä hetkellä täysipäiväinen opiskelija ja mietin, mikä olisi helpoin tapa pitää yritystä tauolla tai lopettaa se kokonaan. Nordealla 15€ kuussa maksava yritystili tuntuu turhan hintavalta. Lisäksi mietin, kun luin netistä, että voinko olla lähettämättä ns. tilinpäätöstä ja näin ollen prh poistaa yrityksen, jossain vaiheessa rekisteristä. Veroja ei tällä hetkellä ole maksettavana yritykselläni. Ymmärsin myös, että yritystoiminnan lopettaminen on turhan kallista. Ajatukseni on ehkä jonain päivänä jatkaa toimintaa, mutta en osaa sanoa päivämäärää. Kiitos vastauksista.
myokymia
Viestit: 759
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Yritystili sekä toiminnan laittaminen tauolle

Viesti Kirjoittaja myokymia »

Osakeyhtiön lopettaminen tapahtuu vapaaehtoisen selvitystilamenettelyn kautta. Prosessi kestää ehkä puolisen vuotta (riippuu paljon julkisen haasteen kestosta). PRH:n maksut ovat n 300 selvitysmiehen rekisteröimisestä ja julkisesta haasteesta, eli ei tuo ihan hirveästi maksa. Toki jos ostaa lopetusprosessin paperit joltain palveluntarjoajalta, varmaan tonnista pariin on hinta kokonaisuudessaan, kun papereiden laatiminen vie kuitenkin aikaa ja vaatii ammattitaitoa.

PRH saattaa tosiaan poistaa yhtiön kaupparekisteristä jos tilinpäätöksiä ei toimita. En kuitenkaan käyttäisi tätä metodia lopettamiseen, koska tilinpäätöksen laatiminen on lakisääteinen velvollisuus, vaikka toimintaa ei olisi.
Vastaa Viestiin