tilikauden siirto

Keskustelua Merit Aktivasta
apelix
Viestit: 19
Liittynyt: 19 Elo 2014, 15:01

tilikauden siirto

Viesti Kirjoittaja apelix »

Jakaako Merit aktiva tilikauden vaihteessa ostovelat siirtoveloiksi ja myyntisaatavat siirtosaataviksi? Ja uudella tilikaudella päinvastoin.
TRN
Viestit: 85
Liittynyt: 21 Huhti 2016, 14:56

Re: tilikauden siirto

Viesti Kirjoittaja TRN »

apelix kirjoitti: 17 Helmi 2021, 11:05 Jakaako Merit aktiva tilikauden vaihteessa ostovelat siirtoveloiksi ja myyntisaatavat siirtosaataviksi? Ja uudella tilikaudella päinvastoin.
Merit Aktiva pitää tilikauden vaihteessa ostovelat ostoveloissa ja myyntisaamiset myyntisaamisissa. Miksi ne pitäisi jakaa siirtoveloiksi ja siirtosaamisiksi?

KPL 4 luku 6 §
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/ ... olaki#L4P6

"Siirtovelkoja ovat:
2) sellaiset suoriteperusteisesti tai suoriteperustetta vastaavalla tavalla toteutuneet menot, joista ei ole suoritettu maksua, jollei niitä ole merkittävä ostovelkoihin; sekä"

"Siirtosaamisia ovat:
2) sellaiset päättyneellä tai aikaisemmalla tilikaudella suoriteperusteisesti tai suoriteperustetta vastaavalla tavalla toteutuneet tulot, joista ei ole saatu maksua, jollei niitä ole merkittävä myyntisaamisiin."

Katso myös KILA 1664 (KILA 1999/1569)
https://www.edilex.fi/kila/1664#a12
Kunhan reskontraa käytetään tavanomaisesti, ostovelkoina voidaan käsitellä sellaiset tuotannontekijähankintoihin liittyvät velkaerät, joille kirjanpitovelvollinen on avannut oman reskontratilin.
Vastaa Viestiin