Palkanmaksun aloittaminen

Erilaiset palkanmaksuun liittyvät kysymykset.
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Palkanmaksun aloittaminen

Viesti Kirjoittaja Andy »

Harkitsen tosissani palkanmaksun aloittamista erään projektin tiimoilta. Tähän asti olen hoitanut kirjanpitoni itse, mutta palkanmaksu kaikkine velvoitteineen mietityttää hieman. Mahdankohan selvitä siitä ilman kirjanpitäjää?

Voisiko joku kertoa tiivistetysti, millainen prosessi palkanmaksun aloittaminen on ja mitä tulee ottaa kirjanpidossa huomioon?
Moderator
Site Admin
Viestit: 358
Liittynyt: 29 Huhti 2008, 22:29

Viesti Kirjoittaja Moderator »

Kirjanpidollisesti palkanmaksussa ei ole mitään kovinkaan monimutkaista, jonkin verran uusia tilejä pitää ottaa käyttöön, kuten palkkamenojen tili, ennakonpidätysvelkatili, sosiaaliturvamaksuvelkatili ja sosiaalimenojen tili.

Ensimmäiseksi kannattanee huolehtia erilaiset vakuutukset kuntoon, kuten eläkevakuutukset, tapaturmavakuutukset ja työttömyysvakuutukset. Yksi hyvä paikka johon kannattanee tutustua on https://www.palkka.fi/
RK62
Viestit: 65
Liittynyt: 03 Helmi 2010, 13:46

Re: Palkanmaksun aloittaminen

Viesti Kirjoittaja RK62 »

Palkka.fi:ssä ei ilmeisesti voi tehdä laskelmia yrittäjälle, joka haluaisi maksaa itselleen palkkaa? (sivuilla ei voi syöttää yrittäjää itseään työntekijäksi)
Onko olemassa palvelua, jossa yrittäjä voisi laskea itselleen maksamista palkoista sivukulut, ja samalla tulostaa kaikki tarvittavat palkkalaskelmat yms. vaadittavat dokumentit?
farang59
Viestit: 36
Liittynyt: 29 Heinä 2009, 11:55

Re: Palkanmaksun aloittaminen

Viesti Kirjoittaja farang59 »

Omistetaan kaverin kanssa Oy kahteen pekkaan, eli ollaan ns. osayrittäjiä. Ja kyllä me ainakin laskemme omat palkkamme palkka.fi -ohjelmalla.
Sen jälkeen kun saa kaikki alkutiedot syötettyä ohjelmaan, niin homma on kuin leikkiä vaan.
Kaikki ilmoitukset lähtee oikeisiin osoitteisiin ajallaan ja maksulaput tulostuu automaattisesti, että mitä maksetaan ja minne. Olimme aivan noviiseja palkanmaksun suhteen, mutta palkka.fi -ohjelmalla mekin onnistuimme. Eikä tarvitse miettiä, että onko nyt kaikki velvoitteet ja ilmoitukset hoidettu. Suosittelen !
RK62
Viestit: 65
Liittynyt: 03 Helmi 2010, 13:46

Re: Palkanmaksun aloittaminen

Viesti Kirjoittaja RK62 »

Ok. Olinkin kirjautunut vahingossa henk.koht tunnuksillani sisään, jonka takia yritys ja yrittäjä olivat sama asia. Toimii nyt ok.
Sakke
Viestit: 27
Liittynyt: 14 Huhti 2010, 12:59

Re: Palkanmaksun aloittaminen

Viesti Kirjoittaja Sakke »

Muista kuitenkin, että toiminimen yrittäjä ei voi maksaa itselleen palkkaa
Vastaa Viestiin