Sivu 1/1

Poistosuunnitelmat kiinteistöosakeyhtiö

Lähetetty: 27 Elo 2013, 10:09
Kirjoittaja Kirjuri25
Hei,

Kyseessä on kiinteistöosakeyhtiö joissa ei ole tehty ennen poistosuunnitelmia mutta jossa tilintarkastajan mukaan pitäisi olla poistosuunnitelmat tehtynä. Nyt olisi tarkoitus laatia poistosuunnitelmat kalustoista ja rakkenuksista.
Minua jäi hieman askarruttamaan, miten edellisten vuosien poistot tulisi ottaa huomioon poistosuunnitelmaa tehdessä. Eikö näissä suunnitelmanmukaisisissa poistoisssa tule myös seurata EVL:n maksimipoistoja? ja onko yli ja alipoistojen tekeminen mahdollista? Yleensä ottaen, mitä erikoista huomioonotetettavaa poistosuunnitelmia tehdessä pitäisi muistaa? Aihe on jollakin tavalla tuttu mutta ei käytänössä.

Re: Poistosuunnitelmat kiinteistöosakeyhtiö

Lähetetty: 29 Elo 2013, 16:58
Kirjoittaja ringjo1
Jos on tavallinen osakeyhtiö, tekisin poistosuunnitelman evl-maksimin mukaan jos tulos kestää. Nykyisiin tasearvoihin en koskisi vaan lähtisin sumupoistoihin näistä tasearvoista. Poistoerojen kanssa en lähtisi vehkomaan, jos reviisori ei ehdottomasti vaadi. Kannattanee keskustella reviisorin kanssa ennen kuin tekee päätöksiä.

Re: Poistosuunnitelmat kiinteistöosakeyhtiö

Lähetetty: 30 Elo 2013, 11:03
Kirjoittaja Kirjuri25
Niin,

Maksimit olisivat kyllä se helpoin vaihtoehto mutta tulos/omapääoma tuskin kestää. Joten ei voi mennä sieltä mistä aita on matalin. :)