Laskun ja maksujen summa ei täsmää ulkomaan maksuissa

Kysymyksiä ja vastauksia yhdenkertaiseen kirjanpitoon liittyen.
ulla
Viestit: 6
Liittynyt: 11 Helmi 2018, 10:12

Laskun ja maksujen summa ei täsmää ulkomaan maksuissa

Viesti Kirjoittaja ulla » 25 Syys 2019, 12:36

Hei!
Pidän kirjaa eräälle firmalle. He ostavat jonkun verran ulkomailta etenkin Paypalin kautta. Skannatun laskun ja tiliotteella näkyvän maksetun summa ei täsmää keskenään. Vaikka koittaisi laskea valuutan muuntamista esim. punnista euroihin, luku ei täsmää.
= Laskusta maksetaan isompi summa kuin mitä on laskun loppusumma. Mitä siinä välillä tapahtuu, että summa muuttuu yleensä isompaan? Kyse on nimenomaan ostoista ulkomailta (Englannista).

Graf af Kexholm
Viestit: 12
Liittynyt: 03 Elo 2019, 22:21
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Laskun ja maksujen summa ei täsmää ulkomaan maksuissa

Viesti Kirjoittaja Graf af Kexholm » 25 Syys 2019, 17:28

Jos asiakkaallasi on euromääräinen PayPal-tili, se oletettavati ottaa provision valuuttamuunnoksesta. Tuo kannattaa tarkistaa PayPalin tiliotteelta.

4040
Viestit: 130
Liittynyt: 06 Tammi 2018, 12:17

Re: Laskun ja maksujen summa ei täsmää ulkomaan maksuissa

Viesti Kirjoittaja 4040 » 25 Syys 2019, 18:16

Tämä huomioni on ehkä vähän asian vierestä, mutta PayPal käyttää maksajan kannalta käytännössä aina huonompaa valuuttamuunnoskurssia kuin esimerkiksi MasterCard. Siksi PayPalin kautta valuuttamunnoksia vaativia maksuja tehdessä kannattaa valita valuuttamuunnos maksukortin myöntäjän tekemänä sen sijaan että käyttäisi PayPalin omaa valuuttamuunnoskurssia. Haitta tässä tosin on se, että silloin ei suoraan tiedä lopullista veloituksen määrää, vaan se selviää vasta kun korttimaksu on käsitelty.

ulla
Viestit: 6
Liittynyt: 11 Helmi 2018, 10:12

Re: Laskun ja maksujen summa ei täsmää ulkomaan maksuissa

Viesti Kirjoittaja ulla » 26 Syys 2019, 13:24

Näistä tiedoista on apua pohtiessa asiaa.

Kyseinen firma on alkanut ostaa usein ulkomailta, EU:sta ja EU:n ulkopuolta. Ostaa autokorjaamoonsa koneita ja työkaluja.
Vaikka tekisi valuuttamuunnoksia, mihinkä päivämäärään tahansa, saattaa olla laskussa yli 70e eroja, maksettun ja laskussa olevan summan välillä. Maksaa enemmän kuin laskussa lukee.

Sitten on vielä Euro-määräisistä laskuista kyse.
Ostettu Liettuasta työkaluja ja laskun summa on 360,91e, mutta maksettu kuitenkin 368,20. Erotus on 7,29e
Laskun selityksessä lukee Tools/shipping. Minä olen ymmärtänyt että silloin shipping sisältyy jo laskun loppusummaan.
Saman firman laskuissa tapahtuu samanlainen homma, mutta "lisämaksut" ovat eri suuruisia, mikään prosenttilaskukaan ei toimi.
Lisäksi laskusta ei ilmene onko tavarasta maksettu alv. Yritys myy työkaluja sekä alvillisena tai alvittomana. Firma on Alligator PDr Tools

Tuo shipping on minulle hieman uusi asia. Itselläni on ollut shipping-laskuja ja niissä on selvästi kerrottu, että shipping (toimitusmaksu) sisältyy loppusummaan.
Teen kirjanpitoja Netvisorin välityksellä ja nämä ongelmat ilmenevät laskuissa, jotka ovat eScan-laskuissa. Teen hommaa etänä, joten itse en varsinaisesti käsittele laskuja vaan tiliöin ja hoidan alvit jne.

Vastaa Viestiin