Edellisenvuoden kirjanpidosta unohtuneen kirjaus

Keskustelua Merit Aktivasta
S-Asukasyhdistys
Viestit: 1
Liittynyt: 07 Maalis 2019, 08:59

Edellisenvuoden kirjanpidosta unohtuneen kirjaus

Viesti Kirjoittaja S-Asukasyhdistys » 07 Maalis 2019, 20:32

Unohdin viimevuoden kirjanpidosta rakennuskuluista kattopellit , miten pitäisi korjata , kattopellit on kirjattu pankistamaksetuksi.?

TRN
Viestit: 72
Liittynyt: 21 Huhti 2016, 14:56

Re: Edellisenvuoden kirjanpidosta unohtuneen kirjaus

Viesti Kirjoittaja TRN » 23 Maalis 2019, 21:53

S-Asukasyhdistys kirjoitti:
07 Maalis 2019, 20:32
Unohdin viimevuoden kirjanpidosta rakennuskuluista kattopellit , miten pitäisi korjata , kattopellit on kirjattu pankistamaksetuksi.?
Korjasin kerran samantapaisen tapauksen alla olevalla tavalla. Merit Aktivassa osasivat neuvoa, joten kannattaa soittaa myös Merit Aktivan tukeen. Ja myös verottaja osaa neuvoa näissä verojen korjauksissa.

Itse korjasin ennen tilinpäätöstä, kirjaamalla kulut ihan normaalisti sinne viime vuoden tilikaudelle ja sitten korjasin ALV laskelman verottajalle, antamalla korvaavan ilmoituksen sille verokaudelle, jonka tiedoissa virhe on. Tästä tulee luultavasti myöhästymismaksua 2% myöhässä ilmoitetun veron määrästä, mutta ilmeisesti erillistä 135€ myöhästymismaksua ei korvaavasta ilmoituksesta tule. Itselle tuli silloin korjauksesta jotain myöhästymismaksuja mutta käytännöt ovat muuttuneet.

Vähäisen virheen (max 500€) voi korjata nykyään ilmeisesti eri verokaudelle. Esim. maksun voisi ehkä merkata ennakkomaksuksi ja kuluksi vasta tälle tilikaudelle, niin ei tarvitse korjata viime vuoden verotusta. Tai voisiko merkata ihan normaalisti kuluksi viime vuoden tilikaudelle, mutta vähentää alvit tällä tilikaudella. Itse en ole ihan varma mikä on oikea tapa kun hyödynnetään vähäisen virheen korjausta, joten kannattaa kysyä Merit Aktivasta ja Verottajalta.

Tässä verottajan ohjeistusta:
https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteis ... ilmoituks/

Vastaa Viestiin