Toiminimen yksityisvarallisuuteen kuuluvan pakettiauton kulujen alv. vähennykset

Kaikki autojen ja matkakustannusten kirjanpitokäsittelyyn ja verotukseen liittyvät kysymykset
uudenmaanyrittäjä
Viestit: 11
Liittynyt: 28 Tammi 2018, 14:11

Toiminimen yksityisvarallisuuteen kuuluvan pakettiauton kulujen alv. vähennykset

Viesti Kirjoittaja uudenmaanyrittäjä » 08 Maalis 2019, 18:32

"Arvonlisäveron saa vähentää, jos pakettiautoa käytetään vähennykseen oikeuttavassa liiketoiminnassa. Jos pakettiautoa käytetään myös muuhun tarkoitukseen, arvonlisäverosta saa vähentää sen osuuden, joka kohdistuu vähennykseen oikeuttavaan liiketoimintaan."

Kysymykseni on, että kun kirjaan pakettiauton työmatkakuluja kirjanpitoon ja vähennän niistä alvit, miten pystyn erottelemaan niistä alveista yksityiskäytön? Vai onko sillä juuri merkitystä? Minulla tulee enemmän yksityisajoja kuin työajoja ja laitan kirjanpitoon sen verran vähän kuitteja, että kokonaiskulut jäävät pienemmiksi kuin mitä pystyn saamaan lisävähennyksiä veroilmoituksessa.

4040
Viestit: 143
Liittynyt: 06 Tammi 2018, 12:17

Re: Toiminimen yksityisvarallisuuteen kuuluvan pakettiauton kulujen alv. vähennykset

Viesti Kirjoittaja 4040 » 08 Maalis 2019, 19:54

Pienimmän vaivan käytäntö on olla kirjaamatta elinkeinotoiminnan ajojen todellisia kuluja lainkaan kirjanpitoon ja tehdä suoraan lisävähennys ajopäiväkirjan perusteella.

sskky.fi/tiedot/6070
Viestit: 65
Liittynyt: 08 Touko 2019, 22:08
Viesti:

Re: Toiminimen yksityisvarallisuuteen kuuluvan pakettiauton kulujen alv. vähennykset

Viesti Kirjoittaja sskky.fi/tiedot/6070 » 14 Touko 2019, 15:14

Huomaa, että kodin ja työpaikan väliset ajot eivät ole työmatkoja arvonlisäveron vähennysoikeuden näkökulmasta. Sen sijaan työpaikan ja asiakkaan väliset ajot ovat vähennykseen oikeuttavia ajoja.

Jotta voit vähentää työmatkakuluja kirjanpidossa, tulee sinulla olla ajopäiväkirja. Ajopäiväkirjasta ilmenee työajot ja yksityisajot. Jos ajopäiväkirjasta ilmenee ainoastaan työajot, loput on yksityisajoja (laske auton mittarilukeman 1.1. ja 31.12. ja siitä vähennä työajot, loput on yksityisajoja).

On hyvä huomata, että todistustaakka näistä matkoista on verovelvollisella (ei verottajalla). Jos sinulla ei ole käytössä ajopäiväkirjaa, et pysty todistamaan työajoja lainkaan.

Vastaa Viestiin