henkilöstövuokraus ja palkkojen paikka tuloslaskelmassa

Kysymykset kirjanpidon perusteisiin liittyen.
leena9
Viestit: 4
Liittynyt: 11 Helmi 2011, 13:32

henkilöstövuokraus ja palkkojen paikka tuloslaskelmassa

Viesti Kirjoittaja leena9 » 29 Heinä 2020, 15:54

Minulla on henkilöstövuokrausta tarjoava osakeyhtiö. Mietin, että onko mahdollista kirjata nämä ns. juoksevat palkat ostoihin?
Nämä työntekijät eivät tee työtä yrityselleni, vaan laskutetaan edelleen kertoimen kera.
Mielestäni tässä pitäisi olla vastaavanlainen käytäntö kuin kuljetusalalla, jossa polttoaine ja korjauskulut ym. kirjataan ostojen alle.

myokymia
Viestit: 690
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: henkilöstövuokraus ja palkkojen paikka tuloslaskelmassa

Viesti Kirjoittaja myokymia » 30 Heinä 2020, 07:47

Nähdäkseni ei voi. Kyllähän aika lailla kaikessa palveluliiketoiminnassa työntekijöiden palkat veloitetaan katteen kanssa ostajalta, mutta kyse on nimenomaisesti henkilöstökuluista. Koko tuloslaskelman ja taseen esittämistavan sääntely liittyy siihen, että saman alan yritysten raportit olisivat keskenään vertailukelpoisia. Jos joku yritys päättää muuttaa vakiintunutta tuloslaskelman ja taseen esittämistapaa, ei tämä nähdäkseni ole hyvän kirjanpitotavan mukaista, vaikka tilinpäätöksen liitetiedoissa toisi tämän asian esiin.

Ostot ei misään tapauksessa tule kyseessään, koska tuotteesta ei ole kyse vaan palvelusta (eli kysymyksesi lienee, voisiko nuo palkat merkitä ulkopuolisiin palveluihin). Esim kuljetusalalla ostetut korjauspalvelut merkitään ulkopuolisiin palveluihin, ei missään tapauksessa ostoihin.

On totta, että ulkopuolisten palveluiden määritelmää ei käsittääkseni laista tai asetuksesta löydy, joten periaatteessa kirjanpitovelvollinen tekee rajanvedon (joskin Kilalla on esim lausunto 1573/1999 ja 1813/2008 ja noissa lausunnoissa viitataan Euroopan komission ulkopuolisten palveluiden määrittelyyn). "Kirjanpitolautakunta katsoo, että ulkopuolisiin palveluihin luettavat erät saattavat vaihdella toimialoittain. Tämän vuoksi lausunnossa ei oteta kantaa hakemuksessa mainittujen yksittäisten erien esittämispaikkaan tuloslaskelmassa." Lautakunta päätyi siihen, että tuloslaskelman erään ”Ulkopuoliset palvelut” merkitään kuluerät, jotka liittyvät suoraan kirjanpitovelvollisen tuotteisiin tai myytäviin palveluihin, jollei niille ole varattu tuloslaskelmassa omaa nimikettä."

Vakiintuneen tavan mukaan ulkopuolisiin palveluihin sisällytetään nimenomaisesti ulkopuolisilta yrityksiltä hankitut sellaisinaan tai jalostettuina luovutettaviksi tarkoitetut palvelut, ei siis yrityksen sisäisiä palkkoja joille on tuloslaskelmassa oma eränsä "palkat ja palkkiot". Huomionarvoista on, että kummassakaan lausunnossa ei ollut kyse yrityksen oman henkilökunnan palkoista, vaan siitä mihin ryhmään ulkopuoliselta taholta ostetut palvelut kuuluvat.

Palkkoihin ja palkkoihin kirjataan yrityksen henkilöstömenot, eli yrityksen itse maksamat palkat. Koska ero alihankinnan ja oman henkilöstön palkkauksen välillä on valtava (vastuut, sivukulut, yms) olisi mielestäni harhaanjohtavaa esittää työntekijöiden palkkoja ulkopuolisissa palveluissa (ja ostoissa esittäminen ihan suoraan hyvän kirjanpitotavan vastaista).

Kuljetusalan käytäntö on muodostunut Kilan lausunnosta 1854/2010 joka on kokonaisuudessaan looginen ja hyvin perusteltu. Myös tässä lausunnossa yrityksen omat palkat merkitään erään henkilöstökulut, kun yritys tuottaa samoja palveluita, jotka ulkopuoliselta ostettaessa merkittäisiin ulkopuolisiin palveluihin.

Kilan lausunnossa 1564/1999 todetaan "Kirjanpitoasetuksen perustelumuistion mukaan henkilöstökulut sisältävät ennakonpidätyksen alaiset palkat ja niihin verrattavat kulut sekä välittömästi palkan perusteella määräytyvät kulut."

En keksi mitään tapaa, miten yrityksen omat palkat voitaisiin kirjata muualle kuin henkilöstökuluihin.

Vastaa Viestiin