Oy:n oman pääoman korjaus

Kysymykset kirjanpidon perusteisiin liittyen.
sähläri
Viestit: 1
Liittynyt: 26 Kesä 2019, 09:37

Oy:n oman pääoman korjaus

Viesti Kirjoittaja sähläri » 26 Kesä 2019, 09:51

Hei,

Tarkastelen tässä pöytälaatikko-osakeyhtiöni tilinpäätöstä. Kirjanpidon on vuosia tehnyt eläkeläistuttava, jonka työhön en ole puuttunut koska en ole kirjanpiosta mitään ymmärtänyt, ja toisaalta verottajakaan ei ole perään kysellyt. Toiminta on ollut hyvin pientä, muutaman tuhannen osto tai myynti silloin tällöin.

Nyt hieman aiheeseen tutustuneena huomaan, että oy:n oma pääoma on merkitty negatiiviseksi. Ilmeisesti kirjanpitäjä on kirjannut muutamia laskuja oman pääoman tilille, vaikka kyseessä olisi ollut laina; koska oy:llä ei ollut myytäväksi tarkoitettujen tavaroiden hankintaan varoja, lainasin oy:lle rahaa. Ei kai lähdetilinä voi silloin olla oma pääoma? Miten tai millaisella kirjauksella tämän voisi korjata?

Koska toiminta on niin pienimuotoista, haluaisin hoitaa kirjanpidon itse. Varmasti selviän muutamasta osto- ja myyntilaskusta, mutta samoin haluaisin saada siivottua kirjanpidosta muutamat omituisuudet, jotka eivät mene ymmärrykseen, tämä oli yksi niistä. :)

Tilkkari
Viestit: 245
Liittynyt: 27 Joulu 2017, 16:47

Re: Oy:n oman pääoman korjaus

Viesti Kirjoittaja Tilkkari » 26 Kesä 2019, 13:03

Sanoisin että helpoin olisi katsoa tulos/tase pitkänä versiona läpi sekä tilikauden-parin pääkirja, niin osaisi antaa tarkat neuvot.

Vastaa Viestiin