Lomapalkka

Erilaiset palkanmaksuun liittyvät kysymykset.
Möykky2011
Viestit: 10
Liittynyt: 18 Heinä 2016, 17:22

Lomapalkka

Viesti Kirjoittaja Möykky2011 » 18 Heinä 2016, 18:02

Kesäkuun palkat ehdittiin maksaa, jonka jälkeen huomattiin, että osalla porukasta alkoivatkin lomat jo tuolloin. Palkkalaskelmissa siis normaali kk-palkka, ei lomapalkkaa.
Pitääkö korjata kesäkuun palkkalaskelmia (palkanlaskija ei tätä ainakaan vielä tehnyt, kun palkkasummat eivät olisi muuttuneet)? Voidaanko "oikaista" heinäkuun palkkalaskelmiin? Vai miten tulisi toimia? :?

myokymia
Viestit: 638
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Lomapalkka

Viesti Kirjoittaja myokymia » 19 Heinä 2016, 10:36

Jos maksettava summa ei muutu, on kyse lähinnä pilkunviilauksesta, mutta itse varmaan muuttaisin vanhaakin laskelmaa. Peritaatteessahan työntekijä voisi jälkikäteen sanoa, ettei ole saanut lomapalkkaa.

Vuosilomalain 6 luku 28§ sanoo lisäksi:
"Maksaessaan lomapalkan tai lomakorvauksen työnantaja on velvollinen antamaan työntekijälle laskelman, josta ilmenevät lomapalkan tai lomakorvauksen suuruus ja määräytymisen perusteet."

Jännä että lomien alkaminen on huomattu vasta jälkikäteen, usein työntekijöiden poissaolon huomaa kyllä :P . Vitsi vitsinä, mutta palkanlaskijan työtä varmaan helpottaa huomattavasti, jos heille toimittaa työaikalain mukaisen työntekijäkohtaisen työaikakirjanpidon. Tällöin palkat voidaan laskea sen perusteella ja virheiltä sekä niiden aiheuttamilta korjauksilta vältytään.

edit: typoja

Vastaa Viestiin