Taksimatkat

Erilaiset palkanmaksuun liittyvät kysymykset.
pab
Viestit: 2
Liittynyt: 26 Helmi 2010, 14:18

Taksimatkat

Viesti Kirjoittaja pab » 01 Maalis 2010, 08:31

Pitäisikö minun palkanlaskijana reagoida, kun työnantaja maksaa työntekijän taksimatkan töistä kotiin ja/tai päinvastoin, kun työntekijä on joutunut olemaan hyvin myöhään ylitöissä tai joutunut esim. viikonloppuna käymään työpaikalla? Vai saako nämä matkat maksaa verotta?

Moderator
Site Admin
Viestit: 352
Liittynyt: 29 Huhti 2008, 22:29

Re: Taksimatkat

Viesti Kirjoittaja Moderator » 04 Maalis 2010, 13:37

pab kirjoitti:Pitäisikö minun palkanlaskijana reagoida, kun työnantaja maksaa työntekijän taksimatkan töistä kotiin ja/tai päinvastoin, kun työntekijä on joutunut olemaan hyvin myöhään ylitöissä tai joutunut esim. viikonloppuna käymään työpaikalla? Vai saako nämä matkat maksaa verotta?
Hei.

Normaalistihan kodin ja työpaikan välisistä matkoista ei voida maksaa verovapaita korvauksia. Ns hälytys- ja varallaolotehtävien suhteen on kuitenkin olemassa poikkeus tähän sääntöön. Tässä lainaus verottajan sivuilta:

"Hälytys- ja muissa varallaolotehtävissä oleva palkansaaja saattaa joutua menemään varsinaiselle työpaikalleen nopeasti ja muulloin kuin normaalina työaikana. Työnantaja voi tällöin maksaa esim. taksimatkan tai kilometrikorvauksen verovapaasti. Käyntien on oltava satunnaisia ja hälytysluonteisia. Jos näitä matkoja on runsaasti ja ne ovat säännöllisiä, esim. työvuorolistan mukaisia, ne katsotaan kodin ja varsinaisen työpaikan välisiksi matkoiksi, eikä työnantaja voi maksaa korvauksia verovapaasti."

Lähde: http://vero.fi/?article=8183&domain=VER ... nguage=FIN

Teidän tehtäväksenne jää sen tulkitseminen, voidaanko kyseessä olevat matkat laskea tällaisiksi hälytys- tai varallaolotehtäviksi. Jos ei, niin silloin nämä korvaukset ovat saajalleen veronalaista palkkatuloa.

Vastaa Viestiin