ALV käsittely - monikansallinen yhtiö

Arvonlisäverojen hoitamiseen liittyvät kysymykset.
makane
Viestit: 122
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:08

ALV käsittely - monikansallinen yhtiö

Viesti Kirjoittaja makane » 29 Tammi 2019, 09:07

Tilasimme tarvikkeen monikansalliselta jättiyhtiöltä, jolla on toimipiste myös Suomessa. Laskussa on eritelty ALV 24% ja mainittu suomalainen ALV rek tunnus. Laskussa yhtiön osoitteena on suomalaisen toimipisteen osoite. Huomiota kiinnittää rahalähetysosoite, jossa maksu ohjataan saksalaiseen pankkiin. Ajattelen kuitenkin, että käsittelen laskua ALV:n suhteen normaalisti - eli tämä ei ole osto EU:n alueelta, vaan normaali kotimaan sisällä tehty yritysosto, josta haen ALV palautuksen tavalliseen tapaan? Kysymys saattaa olla triviaali, mutta jäin miettimään asiaa. Kiitokset kommenteista jo etukäteen!

4040
Viestit: 131
Liittynyt: 06 Tammi 2018, 12:17

Re: ALV käsittely - monikansallinen yhtiö

Viesti Kirjoittaja 4040 » 29 Tammi 2019, 12:00

Tapahtuma käsitellään tavalliseen tapaan kuten muutkin kotimaan ostot. Pankkitilin sijainnilla toisessa EU-maassa ei ole merkitystä. Myös esimerkiksi Holvi.com-maksulaitoksen asiakasvaratilit olivat alunperin saksalaisessa pankissa, nykyään suomalaisessa eikä tällä järjestelyllä ollut vaikutusta maksuvälityspalvelua käyttävien myyjien tai heiltä ostoja tekevien asiakkaiden verotukseen.

Jos kyseessä olisi ollut yhteisöhankinta, tavara olisi myyty verottomana ja ostaja laskisi suoritettavan ja vähennettävän arvonlisäveron määrän oman maansa arvonlisäverokantojen mukaan ja ilmoittaisi sen oma-aloitteisten verojen veroilmoituksella.

Vastaa Viestiin