Kotimainen nettikauppa, varasto EU:n ulkopuolella

Tietoa kaupankäynnistä EU:n ulkopuolella
liekki
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Joulu 2010, 21:13

Kotimainen nettikauppa, varasto EU:n ulkopuolella

Viesti Kirjoittaja liekki »

Ongelmaa pukkaa, toistaiseksi vielä ajatuksen tasolla:

Tausta: Perustan nettikaupan Suomeen, mutta tuotteet toimitetaankin kuluttaja-asiakkaille tytäryhtiöni varastosta EU:n ulkopuolelta. Asiakas on tietoinen mahdollisista tulliseuraamuksista.
Ongelma: Tytäryhtiö laskuttaa tavarat Suomi-yhtiöltä, mutta tavara kuitenkin lähetetään suoraan ns. kolmannelle osapuolelle eli suomalaiselle kuluttajalle, niin miten Suomi-yhtiö käsittelee ostolaskunsa, joka koskee näitä tuotteita, joita se ei ikinä vastaanota. Tuleeko tulli tässä välissä kuvioihin? Vai onko tämä kuvio edes käytännössä mahdollinen..?

Tässä on varmasti joku asia, mitä en ole tajunnut ottaa huomioon.
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Kotimainen nettikauppa, varasto EU:n ulkopuolella

Viesti Kirjoittaja Andy »

Hei!

Tullin osalta homma varmaan tosiaan menisi niin, että asiakas noutaa paketin tullista ja maksaa tullin ja alv:n siitä. Käsittääkseni teidän oman yrityksenne kannalta maksu tuotteesta ulkomaiselle tytäryhtiölle olisi alvitonta.

Se mikä tässä varmaankin tulee ottaa huomioon on huolinta ja markkinavalvonta, eli Suomeen tuotavilla tuotteillahan on usein tiettyjä määräyksiä niiden laatustandardien suhteen. Elintarvikkeissa näitä asioita valvoo Evira, sitten on Valvira joka sääntelee terveyteen liittyviä tuotteita ja Tukes joka valvoo monenlaisia asioita kemikaaleista kuluttajatuotteisiin.

Yksi tärkeimmistä kansainvälisistä laatustandardeista on CE-merkintä, tässä lainaus siitä:
CE-merkintä osoittaa, että tuote
täyttää sille asetetut olennaiset vaatimukset
on kaikkien siihen sovellettavien direktiivien vaatimusten mukainen
on arvioitu vaatimusten mukaisesti.

Toimenpiteillä tarkoitetaan sitä, että tuotteen tulee täyttää turvallisuutta, terveyttä, ympäristönsuojelua ja kuluttajansuojaa koskevat vähimmäissuojatasot. Markkinavalvonnan avulla viranomaiset myös valvovat ja pyrkivät varmistamaan, ettei CE-merkintää käytetä väärin. CE-merkinnän saa kiinnittää vain niihin tuotteisiin, joihin sen kiinnittämisestä on säädetty asiaa koskevassa Euroopan yhteisön yhdenmukaistamislainsäädännössä. CE-merkintää ei saa kiinnittää mihinkään muuhun tuotteeseen.
Lisäksi on huomioitava mm. mahdolliset pakkausmerkintöihin- ja käyttöohjeisiin liittyvät vaatimukset, niitä en maahantuontiin liittyen ikävä kyllä tunne kovin tarkkaan.
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Kotimainen nettikauppa, varasto EU:n ulkopuolella

Viesti Kirjoittaja Andy »

Hei!

Tuli vielä mieleen kun olen monesti kironnut miten hankalaa ulkomaankaupan aloittaminen Suomessa on kaikkien säädösten ja vaadittavan tietomäärän vuoksi. Törmäsin äsken tällaiseen linkkiin josta saattaisi olla apua tuonnista ja viennistä kiinnostuneille:

http://www.ek.fi/ek/fi/yritysten_kv_toi ... tioita.php
Vastaa Viestiin