ALV Sveitsissä olevan markkinakaupan kautta

Tietoa kaupankäynnistä EU:n ulkopuolella
asdderbi123
Viestit:1
Liittynyt:11 Joulu 2018, 07:08
ALV Sveitsissä olevan markkinakaupan kautta

Viesti Kirjoittaja asdderbi123 » 11 Joulu 2018, 07:43

Perustin toiminimen tätä toimintaa varten ja nyt tarvitsisin tässä apuja alv:n kanssa. Tarkoitus olisi myydä digitaalisia paketteja/sisältöä (grafiikkaa) joita käyttämällä muut (yksityiset henkilöt tai yritykset) voivat luoda sovelluksia kuten esim. pelejä, animaatioita.

Idea olisi myydä näitä digitaalisia paketteja juuri tähän tarkoitukseen olevassa digitaalisessa kaupassa ja kauppa ottaa 12% suuruisen palkkion, jolloin minulle se tilittäisi 88% myynneistä joka kuukausi. Tässä mielessä se toimii samalla tavalla mitä tämä esimerkki verottajan sivuilla: https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteis ... yritykset/

Ongelma on, että markkinapaikan omistava varsinainen yritys sijaitsee Amerikassa, mutta yrityksellä on myös eurooppalainen osoite Sveitsissä, jonka kautta tämä digitaalinen markkinakauppa toimii. Sveitsi ei kuulu EU:hun joten miten alv tässä tilanteessa käyttäytyy? Meneekö alv:tä ollenkaan? En ole verottajalta saanut mitään selvää vastausta vielä joten arvostaisin jos viisaammat osaisivat antaa jotain vinkkiä.

Myös sivukysymys siitä, että miten kirjanpidossa käsitellään tilanne jossa raha tulee dollareina sisään tuolta markkinapaikalta? Missä kohtaa ja miten se käänetään euroiksi?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!