yhteisöhankinnan kirjaaminen kun alv jäänyt myyjältä vähentämättä

Tietoa kaupankäynnistä Euroopan Unionin sisällä
makane
Viestit: 124
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:08

yhteisöhankinnan kirjaaminen kun alv jäänyt myyjältä vähentämättä

Viesti Kirjoittaja makane » 15 Heinä 2019, 11:10

Yrittäjä on ostanut saksasta pienlaitteen yrityksen käyttöön (hinnaltaan noin 200 €). Maksu on suoritettu henkilökohtaiselta pankkitililtä. Vaikka tilaus on tehty yrityksen nimissä, on myyjä kuitenkin laskuttanut pienlaitteesta myös arvonlisäveron. Tilausvahvistuksessa on seuraava maininta:
"Jos tilauksesi onnistui ja tilaus toimitetaan EU-maahan, sinut vapautetaan liikevaihtoverosta"

Miten tällaisessa tapauksessa pitäisi toimia? alv on suuruudeltaan noin 40 €, enkä haluaisi alkaa sitä saksasta hakea takaisin.
Voinko kirjata käteismaksun luontoisena EU ostona ja jättää ilmoittamatta alv kausiveroilmoituksella?

sskky.fi/tiedot/6070
Viestit: 65
Liittynyt: 08 Touko 2019, 22:08
Viesti:

Re: yhteisöhankinnan kirjaaminen kun alv jäänyt myyjältä vähentämättä

Viesti Kirjoittaja sskky.fi/tiedot/6070 » 29 Elo 2019, 21:18

Jos yrittäjä on ollut itse Saksassa ja ostanut sieltä laitteen, laitteessa kuuluukin olla Saksan alv, koska saksalainen yritys ei voi tietää kuljetetaanko laite Suomeen (EU-myynti) tai jääkö se käytettäväksi Saksaan (Saksassa kotimaan myynti). Saksan alv:n voi tosiaan hakea takaisin, kuten mainitsitkin.

En tiedä mitä tarkoitat käteismaksun luontoisella EU-ostolla, koska verotuksessa merkitystä ei ole sillä, millä maksuvälineellä maksut maksetaan.

Arvonlisäveron veroilmoituksella et voi kirjata Saksan alvia kohtaan: Vero tavaraostoista muista EU-maista etkä myöskään kohtaan: Verokauden vähennettävä vero. Näin siitä syystä, että tavarassa on Saksan alvi eikä Suomen alvia.

Vastaa Viestiin