Hinnoittelusta

Apua yritysten perustamista suunnitteleville.
emilia68
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Joulu 2013, 09:23

Hinnoittelusta

Viesti Kirjoittaja emilia68 » 04 Joulu 2013, 09:32

Jos perustan yhden ihmisen tilitoimiston, miten osaan hinnoitella
palveluni???? Kiinteät kulut tiedän, mutta onko järkevää veloittaa
tuntitaksa, kuittien lukumäärän perusteella vai vientien perusteella???
Vai onko jokin näiden yhdistelmä järkevää???

Andy
Viestit: 1555
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Hinnoittelusta

Viesti Kirjoittaja Andy » 04 Joulu 2013, 13:10

Tästä on varmasti monia eri näkemyksiä, mutta mielestäni vientien perusteella veloittaminen on melko selkeää sekä itsesi että asiakkaan kannalta. Se suosii sellaisia asiakkaita, joilla kirjaukset ovat yksinkertaisia ja nopeita (=vähemmän vientejä). Tuntiveloituskin on toki mahdollinen, mutta jos ollaan realistisia niin aloittevalla tilitoimistolla tulee väkisinkin aika monia tunteja selvitystyötä ja opettelua, minkä laskuttaminen asiakkaalta ei kyllä tee hinnasta kovin kilpailukykyistä. Toisin sanoen asiakkaasi eivät varmaankaan ole valmiita mukisematta maksamaan niistä tunneista, joita sinulla kuluu eri poikkeusten opiskeluun.

tiltax
Viestit: 125
Liittynyt: 01 Syys 2010, 08:25

Re: Hinnoittelusta

Viesti Kirjoittaja tiltax » 21 Joulu 2013, 10:24

Hei,

Itse olen käyttänyt tuntiveloitusta, mutta niin kuin Andy tuossa edellä sanoikin, alussa en voinut veloittaa kaikista tunneista koska ajan venyminen oli usein itsestä kiinni. Sellaisen neuvon vielä annan että älä kuitenkaan myy itseäsi liian halvalla. Tiedän toki sen että alussa on hinnan oltava keskimääräistä alempi että yleensäkkään saat asiakkaita, mutta jos lähtötaso on kovin alhainen on sen nostaminen oikealle tasolle aika työlästä ja hidasta. Jos nostat liian nopeasti asiakas tuntee tulleensa petetyksi ja jos taas teet liian halvalla et itse ole tyytyväinen.

Yksi hinnoittelun tapa muuten on kiinteä hinta. Itse käytän myös kiinteähintaisia sopimuksia. Noin puolet asiakkaistani(25kpl) on yhdeltä ja samalta toimialalta. Heillä kaikilla pyörii lähes identtiset tositteet ja tositemäärät kuukaudesta toiseen, joten olen myynyt itseni tämän toimialan toimijoille kiinteällä kk hinnalla.

Utelias
Viestit: 13
Liittynyt: 08 Elo 2017, 13:28

Re: Hinnoittelusta

Viesti Kirjoittaja Utelias » 21 Elo 2017, 09:59

Mielestäni kiinteä hinta on paras laskutustapa peruskirjanpidosta. Se motivoi kirjanpitää ja yrittäjää tehostamaan yhdessä prosesseja. Kiinteällä hinnoittelulla on asiakkaalla myös aina tiedossa tulevat kulut ja tilitoimistolla tuleva myynti. Lisätyöt, kuten esimerkiksi konsultoinnin voi laskuttaa erikseen.
Helppo kirjanpito-ohjelma SimplBooks toimii myös mobiililaitteilla

Vastaa Viestiin