Sivu 1/1

Pankkikortti ostoksen kirjaus

Lähetetty: 24 Loka 2011, 08:12
Kirjoittaja tuula
Myymälästä myyty tuote käteisellä jonka asiakas maksaa luottokortilla, myyntitapahtuma siis elokuussa, mutta suoritus ostoksesta tulee pankkiin vasta syyskuun puolella.Miten oikeaoppisesti kirjaan sen ?Miten kirjaus elokuulle ja syyskuulle?
Tyhmä pää kun ei nyt ymmärrä.

Re: Pankkikortti ostoksen kirjaus

Lähetetty: 25 Loka 2011, 18:36
Kirjoittaja Andy
Hei!

Kyseessähän on lyhytaikaisten saamisten alle kuuluva myyntisaaminen. Moni käyttää luottokorttimaksuille omaa "luottokorttisaamiset" -nimistä tiliä.

Kirjaukset menevät siis niin että elokuussa kirjataan myynteihin (per Luottokorttisaamiset an Myynnit +mahdolliset alv kirjaukset) ja syyskuulla rahan saapuessa tilille kirjataan per Pankkitili an Luottokorttisaamiset.

Re: Pankkikortti ostoksen kirjaus

Lähetetty: 11 Heinä 2012, 18:22
Kirjoittaja Manse
Hei!

Entäpä jos tekeekin kirjanpidon yhdenkertaisena maksuperusteisesti? Kirjataanko silloin tulo vasta syyskuulle? Käytössä oleva myyntilaskutusohjelma merkitsee luottokunnan kautta viiveellä tulevat korttimaksut "käteismaksuiksi" ja ne näkyvät elokuun maksuperusteisessa raportissa, vaikka pankkitilillä rahat ovat vasta syyskuun puolella. Onko väliä jos kirjaa ne raportin mukaan elokuulle, vaikka pankkitilille rahat tulevat vasta syyskuussa?

Re: Pankkikortti ostoksen kirjaus

Lähetetty: 19 Helmi 2014, 12:26
Kirjoittaja Joplaya
Nostaisin kysymystä, sillä minulla on sama ongelma.

Olen juuri ottanut käyttöön iZettlen, tehtyäni tätä ennen pelkästään käteis- ja laskutuskauppaa.

Nyt mietin, miten kirjaan yhdenkertaiseen kirjanpitooni nuo korttimaksut, kun kassaohjelmani luokittelee korttimaksun käteismaksuksi ja ynnää summan käteiskassaraporttiin erittelemättä.

Melkein tekee mieli olla kuitenkaan ottamatta korttimaksuja vastaan, kun siitä aiheutuu näin kovasti ylimääräistä vaivaa...