Alkoholi ja kirjanpito - pieni ravintola
Lähetetty: 03 Loka 2014, 14:27
Olen saanut käsiini pienen ravintolan kirjanpidon. Ostot on kirjattu yksinkertaisesti 14% ja 24% alvien mukaisesti, samoin myynnit. Erittelyjä esim. oluen ostoista tai myynneistä ei ole.
Samoin puuttuu varaston arvo. Yrittäjän mukaan alkoholia on varastossa n. 3 pulloa viiniä ja korillisen verran kaljaa. Onko tällaisesta määrästä pidettävä varastokirjanpitoa ja kirjattava se varaston arvoksi? Muutoinkin elintarvikkeet menevät periaatteella päivä-pari, eli varastoa ei juuri pääse kertymään, myös tuoreuden varmistamiseksi.
Onko tuo hyvän kirjanpitotavan mukaista? Olisiko oluen myynnit ja ostot kirjattava erikseen tulokseen? Entä varasto?
Samoin puuttuu varaston arvo. Yrittäjän mukaan alkoholia on varastossa n. 3 pulloa viiniä ja korillisen verran kaljaa. Onko tällaisesta määrästä pidettävä varastokirjanpitoa ja kirjattava se varaston arvoksi? Muutoinkin elintarvikkeet menevät periaatteella päivä-pari, eli varastoa ei juuri pääse kertymään, myös tuoreuden varmistamiseksi.
Onko tuo hyvän kirjanpitotavan mukaista? Olisiko oluen myynnit ja ostot kirjattava erikseen tulokseen? Entä varasto?