Verotilin kirjaukset

Kysymykset kirjanpidon perusteisiin liittyen.
scorpio
Viestit: 9
Liittynyt: 27 Kesä 2012, 09:18

Verotilin kirjaukset

Viesti Kirjoittaja scorpio »

Uutta kirjanpitäjää hämmentää verotili. Eli mihin kohtaan tilikarttaa verotili tulee perustaa? Miten kirjaukset esim. tilitettävä ja palautettava alv tulee kirjata? Vai pitääkö verotilin tapahtumia kirjata ollenkaan, paitsi korot ja vastaavat? Ei oikein tahdo löytyä täsmätietoa edes verottajan sivulta. :o
Primrose
Viestit: 99
Liittynyt: 19 Helmi 2012, 19:49

Re: Verotilin kirjaukset

Viesti Kirjoittaja Primrose »

Velkatili alv-velkatilin lähelle saamiset samaan kohtaan vastaavaa-puolelle. Itse seuraan verotiliä tilikauden aikana vain velkapuolella ja tilinpäätöksessä siirrän saamisiin jos jää plussalle. Joka kuun lopussa täsmään verotiliotteen kanssa kirjanpidon. Maksun yhteydessä kirjaan pankkitiliotteelta / erilliseltä tositteelta yleensä alvit, sotut ja ep:t pois velkatililtä ja verotiliotteelta vain mahdolliset korot.
KLT-kirjanpitäjä vm. 2013 :)
Savon Jussi
Viestit: 409
Liittynyt: 12 Heinä 2012, 16:21

Re: Verotilin kirjaukset

Viesti Kirjoittaja Savon Jussi »

Verotiliotetta parempi täsmäystyökalu on verotilin "kuukauden tilitapahtumat". Siinä tapahtumat on kuukausittain alku- ja loppusaldoineen. Oman maun mukaan tilikartassa voi olla ihan "verotilitapahtumat" -tili tai voi toimia ihan normaalien alv-, ennakonpidätys- ja sotuvelkatileillä. Toki tilinpäätöksessä myös saamistili, jos alv saamisen puolella.
Vastaa Viestiin