Siirtosaamiset

Kysymykset kirjanpidon perusteisiin liittyen.
Mima
Viestit: 4
Liittynyt: 14 Helmi 2011, 19:01

Siirtosaamiset

Viesti Kirjoittaja Mima »

Voiko siirtosaamisia edelliseltä tilikaudelta kirjata seuraavaan tilikauteen tilinavauksen yhteyteen jos niitä ei ole jostain syystä voitu kirjata edellisen vuoden kirjanpidon taseeseen siirtosaamisiksi? Mikä tilinavauksessa laitetaan siirtosaamisten vastatiliksi? Muuten ei vastaavaa ja vastattavaa täsmää. Ja eikös olekin niin, että saatava summa tulee tilinavauksessa debet-puolelle? Jos näin voi menetellä, niin miten kirjaukset menevät, kun saamiset on tulleet tilille?
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Siirtosaamiset

Viesti Kirjoittaja Andy »

Hei!

Valoitatko hieman lisää minkätyyppisestä siirtosaamisesta on kyse? Onko se esim. menoennakko, jossa päättyneellä tilikaudella on maksettu nykyiselle tilikaudelle kuuluva kulu? Jos näin on, niin miten tapahtuma on kirjattu edellisen tilikauden kirjanpidossa (vai onko se jäänyt kokonaan pois)?
Mima
Viestit: 4
Liittynyt: 14 Helmi 2011, 19:01

Re: Siirtosaamiset

Viesti Kirjoittaja Mima »

Kyseessä vuokratulo, jota ei ole saatu vuokraajalta vuonna 2010. Oli jäänyt pois kokonaan, eli ei oltu kirjattu saataviksi. Ei siis ole kirjattu mitenkään, ja siksipä kysymys, miten tämän voisi kirjata ja voiko ollenkaan nyt seuraavalla kaudella, että saamisia jäi ja osa suorituksista on tullut vuonna 2011.
Andy
Viestit: 1560
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Siirtosaamiset

Viesti Kirjoittaja Andy »

Mima kirjoitti:Kyseessä vuokratulo, jota ei ole saatu vuokraajalta vuonna 2010. Oli jäänyt pois kokonaan, eli ei oltu kirjattu saataviksi. Ei siis ole kirjattu mitenkään, ja siksipä kysymys, miten tämän voisi kirjata ja voiko ollenkaan nyt seuraavalla kaudella, että saamisia jäi ja osa suorituksista on tullut vuonna 2011.
Siirtosaamiseksi en enää kirjaisi tätä, sillä siirtomsaamiset ovat nimenomaan tilinpäätössiirtoja ja tässä tapauksessa tilinpäätös on jo tehty.

Oikeampi tapa olisi mielestäni kirjata vuokra korjauksena edellisen tilikauden voitto/tappio tilille. Käytännössä kirjaus olisi tällöin Per Myyntisaamiset An Edellisten tilikausien voitot/tappiot.
Vastaa Viestiin