mainoskuluista

Kysymykset kirjanpidon perusteisiin liittyen.
Yrittäjänvaimo
Viestit: 6
Liittynyt: 15 Touko 2010, 11:22

mainoskuluista

Viesti Kirjoittaja Yrittäjänvaimo »

Mies on laittanut yhteystietoja perinteisiin puhelinluetteloihin ja tilikarttaa tutkiessani huomasin kirjanneeni edellisen luettelolaskun ilmoitus- ja mainoskuluihin joka kuuluu satunnaisten kulujen ryhmään. Toinen mainostili näyttää olevan vakituisissa kuluissa, kumpiko näistä on se oikea?
Moderator
Site Admin
Viestit: 359
Liittynyt: 29 Huhti 2008, 22:29

Re: mainoskuluista

Viesti Kirjoittaja Moderator »

Yrittäjänvaimo kirjoitti:Mies on laittanut yhteystietoja perinteisiin puhelinluetteloihin ja tilikarttaa tutkiessani huomasin kirjanneeni edellisen luettelolaskun ilmoitus- ja mainoskuluihin joka kuuluu satunnaisten kulujen ryhmään. Toinen mainostili näyttää olevan vakituisissa kuluissa, kumpiko näistä on se oikea?
Satunnaiset erät perustuvat kirjanpitovelvollisen normaalista toiminnasta poikkeaviin, kertaluonteisiin ja olennaisiin tapahtumiin. Satunnaiset kulut ja tuotot on myös eriteltävä tilinpäätöksessä liitetietona.

Tässä tapauksessa oikea tili olisi vakituisten kulujen alta löytyvä mainostili.
Talousmies
Viestit: 111
Liittynyt: 07 Heinä 2010, 11:30
Paikkakunta: Porvoo

Re: mainoskuluista

Viesti Kirjoittaja Talousmies »

Satunnaisiin kuluihin tai tuottoihin kirjaileminen on hyvin yleinen virhe. Satunnaisia eriä ei pidä sekoittaa muihin liiketoiminnan kuluihin. Jos ei ole aivan varma kirjauksesta, olisi paras olla kirjailematta satunnaisiin eriin yhtään mitään.

Hassua, että satunnaisten kulujen ryhmästä ylipäätään löytyy ilmoitus- ja mainoskulujen tili. Ei ihan heti tule mieleen tilannetta, jolloin moiselle olisi käyttöä. Oikaise ihmeessä vanhatkin kirjaukset pois sieltä.
= Talousmies - On muuten kirjoja pidellyt =
oh40
Viestit: 30
Liittynyt: 14 Heinä 2010, 16:24

Re: mainoskuluista

Viesti Kirjoittaja oh40 »

Aivan samaa tuli ihmeteltyä, että mitä tilikarttaa käytät, jos löytyy satunnaisista eristä mainoskulujen tili ? :!:
En ole koskaan aikaisemmin kyllä törmännyt asiaan.
Marella
Viestit: 93
Liittynyt: 15 Huhti 2010, 21:08

Re: mainoskuluista

Viesti Kirjoittaja Marella »

Entinen työnantaja ohjeisti, että satunnaisiin eriin kirjataan vain tosi satumaiset kulut/tuotot. Normaalikp:ssa tuonne alakertaan ei kirjata mitään, normaalikuluille on löydyttävä kulutili muualta.
Vastaa Viestiin