Teostomaksut ja arvonlisävero

Arvonlisäverojen hoitamiseen liittyvät kysymykset.
Verovelvollinen
Viestit: 27
Liittynyt: 20 Touko 2008, 18:30

Teostomaksut ja arvonlisävero

ViestiKirjoittaja Verovelvollinen » 16 Huhti 2010, 21:45

Teostolta musiikin tallennuskorvauksia koskevassa laskussa lukee "ALV 0%, immateriaalipalvelu, käänteinen verovelvollisuus".

Olen hieman hämmentynyt. Tarkoittaako moinen lasku että minun on suoritettava laskun kanssa samankaltainen toimenpide kuin jos olisi ostanut tavaraa muusta EU-maasta yhteisökauppana, eli toisin sanoen laskettava kauppahinnan päälle itse arvonlisävero (ja sitten vähennettävä sama summa vähennyksissä)?

Sen verran luin jostain että teosto-maksut ovat vuodesta 2009 lähtien muuttuneet verollisiksi (verokanta käsittääkseni 8%) mutta tämä kuulostaa oudolta tämä käänteinen verovelvollisuus. Luulin että käänteistä verovelvollisuutta ei yleensä sovelleta Suomessa toimivien tahojen välillä (joskin rakennusalalle sitä on harkittu), mutta olenko erehtynyt?


Andy
Viestit: 1549
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Teostomaksut ja arvonlisävero

ViestiKirjoittaja Andy » 22 Huhti 2010, 13:17

Näin se on minunkin mielestäni, eli en ole kuullut että suomalaisen myyjän ja suomalaisen ostajan välillä käytettäisiin käänteistä verovelvollisuutta. Teosto on käsittääkseni osa suurempaa pohjoismaista konsernia, joten voisiko olla mahdollista että lasku olisi kuitenkin tullut muualta kuin Suomesta? Se selittäisi tuon käänteisen arvonlisäveron, sillä EU-palveluostoihin sovelletaan juuri tuota käytäntöä.

Jos näin on, niin silloin lasket kausiveroilmoituksen kohtaan 306 "Vero palveluostoista muista EU-maista" veron alkuperäisen laskun summan perusteella. Lisäksi laskun alkuperäinen veroton summa merkitään kohtaan 314 "Palveluostot muista EU-maista". Lisäksi jos hankinta on sinulle ALV-vähennyskelpoinen, voit merkitä veron osuuden kohtaan 307 "Kohdekuukauden vähennettävä vero".


Palaa sivulle “Arvonlisäveron laskeminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija